Στην παραλία Αυλίδος, λίγο μετά το Δήλεσι και μόλις μία ώρα με το αμάξι απ’ το κέντρο της Αθήνας, σε αυτή τη χασαποταβέρνα τρώμε τα πιο φρέσκα, ζουμερά και σωστά ψημένα κρεατικά στη σχάρα και στη σούβλα.

Για εμένα, ο Τσίφτης, είναι σταθερή αξία. Ειδικά στην παιδική και εφηβική μου ηλικία που περνούσαμε πολλά Σαββατοκύριακα και διακοπές στη γύρω περιοχή, ο Τσίφτης ήταν η μοναδική επιλογή για κρεατικά, αλλά και για συκωταριές, για πεντανόστιμη μαγειρίτσα, για κατσικάκι γάλακτος και για το χειροποίητο κοκορέτσι του Πάσχα.

Με τον καιρό, έγινε και στέκι για τα πιο νόστιμα, ζουμερά και καλοψημένα κρέατα. Το χασάπικο συστεγάζεται με την ομώνυμη χασαποταβέρνα, με τη μικρή παραδοσιακή σάλα και το μικρό πλάτωμα με τα τραπεζάκια και τα στρογγυλοκουρεμένα δεντράκια στα παρτέρια, για τους πιο θερμούς μήνες. Τα λίγα τραπέζια, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, σπάνια είναι κενά. Οπότε, μια μέρα σαν την Τσικνοπέμπτη, καλό θα ήταν να καλέσετε απ’ το πρωί.

Τι θα φάτε
Ωραία, ζουμερά και λεπτοκομμένα παϊδάκια από κατσικάκι, νόστιμη μοσχαρίσια γάλακτος, αφράτα μπιφτέκια, το καλύτερο χωριάτικο λουκάνικο με ή χωρίς πράσο, και, ξεροψημένο κοκορέτσι-λουκούμι. Φυσικά, δεν λείπουν οι σπιτικές σαλάτες (και όχι της σακούλας), τα χόρτα εποχής, οι πατάτες κομμένες στο χέρι, το σωστό τυρί σαγανάκι, και το ψωμάκι το ψημένο στα κάρβουνα με τη λαδορίγανη. Γιατί κάθε χασαποταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της μπαίνει στον κόπο να ψήσει το ψωμάκι της. Δεν θέλω να ακούω «δεν χωράει». Χωράει.

Γενικά, τις απλές καθημερινές, δεν βάζουν σούβλες, μόνο της ώρας στα κάρβουνα, αλλά τα Σαββατοκύριακα, μπορούμε να βρούμε και κατσικάκι ή αρνάκι στη σούβλα, κοκορέτσι, κοντοσούβλια, ίσως και γουρουνοπούλα.

Και αν σας αρέσουν τα κρεατικά του Τσίφτη, φυσικά μπορείτε να τα αγοράσετε και από το κρεοπωλείο, για να τα φτιάξετε και στο σπίτι.

Και τώρα που μοιράστηκα μαζί σας το αγαπημένο μου κρεατάδικο, περιμένω και εντυπώσεις.

Καλά ψησίματα, καλή σας όρεξη!

info
Ο Τσίφτης, Κρεοπωλείο-Χασαποταβέρνα, Λεωφ. Παπαποστόλου 221, Παραλία Αυλίδος, τηλ: 2221032242.

 

Δείτε επίσης:
Πήγαμε στο Δον Μόσκιο, το νέο steakhouse της Κηφισιάς, για rib eye και burger προβατίνας

Τι κάνει το Piree ξεχωριστό; Το ότι ο κόσμος διασκεδάζει με την ψυχή του!

Στον Κρίθαμο για γεύσεις από την Κάρπαθο και όχι μόνο…