Το πρωτότυπο project του Στράτου Δρακούλη γίνεται ακόμα πιο δυνατό με την πιο ηχηρή μεταγραφή του φετινού χειμώνα, αυτή του Executive Chef Δημήτρη Κατριβέση.

Μπορεί ο Στράτος Δρακούλης να διαθέτει τρία κρεοπωλεία σε Βούλα, Νέα Σμύρνη και Μύκονο, όμως, το project των Drakoulis Dry & Raw, που συνδυάζει μαζί με το κρεοπωλείο και εστιατόριο σε ατμόσφαιρα κλαμπ είναι αναμφισβήτητα πολύ πετυχημένο και δεν αποκλείεται να το δούμε και εκτός συνόρων. Ένα από τα ήρεμα βράδια του Φεβρουαρίου, πριν ξεσπάσει η βίαιη πληγή του κορωνοϊού, μετείχα κι εγώ στην εμπειρία της κρεατοφαγικής κουζίνας του Drakoulis Dry & Raw στο Κολωνάκι.

Στο χώρο που παλαιότερα βρίσκαμε το Cinco είναι πλέον το ένα από τα δύο εστιατόρια του Στράτου Δρακούλη. Η μεγάλη διαφορά με το Cinco είναι ότι εδώ το εστιατόριο λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Ένα ισόγειο, που είναι για πιο mainstream καταστάσεις και ένα υπόγειο, πιο σκοτεινό, με ακόμα πιο δυνατή μουσική και μπάρα, που μετά τα μεσάνυχτα δεν διστάζει να μετατραπεί σε κλαμπ. Από την είσοδό σου πάντως στον μοντέρνο, ισόγειο, χώρο νιώθεις ότι είσαι σε ένα ξεχωριστό και όμορφο μέρος. Η μουσική είναι αισθητή, ο κόσμος όμορφος με πολλούς επιχειρηματίες και πολιτικούς ανάμεσά τους, ενώ ένα μεγάλο μπαρ και μια βιτρίνα κρεοπωλείου κλέβουν τις πρώτες εντυπώσεις. Ο αισθητικός σχεδιασμός έγινε από τον Λιβανέζο αρχιτέκτονα Patrick Helou και δίνει έμφαση στις λιτές και minimal γραμμές, τον προσεκτικά σχεδιασμένο φωτισμό πάνω ακριβώς από τα τραπέζια και την αίσθηση μιας οικείας πολυτέλειας σε μαύρο φόντο. Βέβαια, όπως προανέφερα, η βιτρίνα-ψυγείο με τα σπάνια κρέατα δεσπόζει και είναι μια ευκαιρία αν έρθεις εδώ για φαγητό να μυηθείς στα άδυτα της κρεατοφαγίας από τους καλύτερους του είδους. Από το πρωί οι κομψοί χασάπηδες του Drakoulis Dry & Raw πουλάνε κρέας, ενώ από τις 12.00 το μεσημέρι και μετά είναι εκεί για να εξηγήσουν στους πελάτες που θέλουν να απολαύσουν το μεσημεριανό τους τα πάντα γύρω από το κομμάτι που επέλεξαν ή να τους κατατοπίσουν στο τι κομμάτι κρέας να επιλέξουν και πώς να το απολαύσουν.

Η κουζίνα περιστρέφεται, όπως είναι φυσικό, γύρω από το κρέας και από εκεί είναι που πρέπει να ξεκινήσει η παραγγελία. Μπορείς να δεις πρώτα τον κατάλογο, όμως, αν δεν πας στους χασάπηδες να τους πεις τα γούστα σου και το ψήσιμο που προτιμάς δεν θα πάρεις τη σωστή απόφαση. Υπάρχει άλλωστε μια μεγάλη ποικιλία από ράτσες (Wagyu, Kobe, Black Angus) και κοπές τόσο από την Αυστραλία όσο και από την Αμερική ή την Ιαπωνία, οπότε γιατί να μην το εκμεταλλευτείς; Αν λες αυτό που σου αρέσει και ακούς όσα σου προτείνουν δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταευχαριστηθείς το φαγητό. Αρκεί βέβαια να ρωτάς και τις τιμές, μιας κι εδώ υπάρχουν κρέατα που κοστίζουν ακόμα και 1200 ευρώ/κιλό! Γενικά δεν είναι ένα οικονομικό εστιατόριο το Drakoulis Dry & Raw, όμως, είναι ένα εστιατόριο που θα το θυμάσαι και αφού φύγεις και θα σου κοστίσει σε γενικές γραμμές από 70 ευρώ και πάνω.

Στα ωραία του Δημήτρη Κατριβέση τώρα θα βρεις πολλά που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σου και αξίζει να δοκιμάσεις. Σαν τη ζεστή σούπα καλαμποκιού με τσίλι, dry aged Wagyu striploin και pop corn πατάτας ή την Τραγανή πάπια με δαμάσκηνα και βατόμουρα και το πικάντικο Μεδούλι με πιπεριά Chipotle, ταμάρινδο και μαύρο σκόρδο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλά πιάτα για τη μέση όπως τα φρέσκα λουκάνικα που φτιάχνονται καθημερινά στο μαγαζί και τα αγαπημένα μου άγρια μανιτάρια με βούτυρο σκόρδου και εστραγκόν. Στα κυρίως υπάρχει βέβαια και η επιλογή του μπέργκερ από Wagyu με ιδιαίτερους συνδυασμούς και σε δύο εκδοχές τα οποία ταιριάζουν ιδανικά με τις τριπλοτηγανισμένες πατάτες.

Τέλος, το γλυκό είναι ακόμα μια μοναδική εμπειρία. Το Dry & Raw The Full Monty πιάνει όλο το τραπέζι σας και ακολουθεί της εξής ιεροτελεστία: Πρώτα στρώνουν ένα ειδικό χαρτί στο τραπέζι, έπειτα σκορπίζουν όλα τα υλικά μέσα από μια “πινιάτα” τυχαία πάνω στο χαρτί και στη συνέχεια τα περιλούζουν με χειροποίητη σάλτσα φυστικοβούτυρου και σοκολάτας γάλακτος. Αυτό είναι το καλύτερο τέλος για ένα πραγματικά καλό τραπέζι.

info
Σκουφά 52, Κολωνάκι, 2103632400. Ανοιχτά και το μεσημέρι.