Για τη Νikkei κουζίνα τα έχουμε ξαναπεί. Τον θαυμασμό μας τον έχουμε εκφράσει πολλάκις, όπως επίσης και την ιδιαίτερη προτίμηση που της τρέφουμε. Αυτή την φορά, λοιπόν, επισκεφτήκαμε το ανανεωμένο Kiku στο Νέο Ψυχικό.

K-for-Kiku-1

Το σκηνικό του δεν έχει αλλάξει καθόλου. Επιβλητικό και απλό με τις μεγάλες τζαμαρίες να φωτίζουν το μαύρο και μοβ σκηνικό, την ξύλινη μπάρα να τραβάει το βλέμμα και το ανοιχτό sushi bar να πρωταγωνιστεί στις selfie, που κάθε πελάτης που σέβεται τον εαυτό θα βγάλει για να την ανεβάσει στο Instagram.

Ούτε και η κουζίνα του έχει πολλές αλλαγές. Ο chef Σταμάτης Σκριάπας, που από την προηγούμενη άνοιξη την είχε αναλάβει, παραμένει στο τιμόνι και έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο με αρκετά νέα πιάτα. Η αγάπη του Σταμάτη για τη nikkei κουζίνα και δη για την Ιαπωνική δεν κρύβεται και φαίνεται στο αποτέλεσμα που φτάνει στο τραπέζι. Η μοναδική αλλαγή, θα λέγαμε, είναι ότι το sushi το έχει αναλάβει ένας μετρ του είδους, που ακούει στο όνομα Yujiro Harada.

Causa-with-Anticucho-Miso-Octopus

Το βράδυ που πήγαμε, λοιπόν, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με δύο tiradito. Το πρώτο ήταν από λεπτές ωραίες φέτες μαγιάτικο με σος από Περουβιανή πιπεριά και τζίντζερ που έδινε μια ευχάριστη κάψα στο τέλος, ενώ το δεύτερο από σολομό, με φρούτα του πάθους και πινελιές από γιαούρτι. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε το ceviche από λαβράκι με leche de tigre. Ισορροπημένα όξινο με τα κομμάτια από ακτινίδιο να του προσδίδουν μια ωραία γλυκύτητα και τα τσιπς από μωβ πατάτα έναν πιο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Η σαλάτα μαύρης κινόα μαζί με τα νόστιμα χτένια και τις γαρίδες ήταν ότι έπρεπε για να μας κάνει μετάβαση στα ζεστά πιάτα. Χταπόδι, λοιπόν, στη robata με anticucho μισο σος και χρυσαφένιες γαρίδες tempura με πόνζου μέντας στο τραπέζι μας. Η συνέχεια δόθηκε με dumplings στον ατμό γεμιστά με πάπια και σος από σόγια και καυτερές πιπεριές jalapeños και με yakiotori (καλαμάκι) κοτόπουλου βουτηγμένα σε ιαπωνική bbq σος. Και κάπου εδώ βάλαμε τέλος στα ορεκτικά, ήπιαμε λίγο σάκε και πήραμε ανάσα για να συνεχίσουμε στα κυρίως και το sushi.

Stamatis-Skriapas-&-Yujiro-Harada

Τα χοιρινά παϊδάκια Iberico είχαν όμορφα καραμελωθεί σε bbq σος και συνοδεύονταν από έναν ελαφρώς πικάντικο πουρέ πιπεριάς που τους ταίριαζε γάντι. Όσο για το sushi, όλα τα ρολάκια είχαν κάποιο toping πάνω τους, που τους έδιναν περισσότερο χρώμα και μια τσαχπινιά, αν και τους έλειπε λίγο η ένταση. Ξεχωρίσαμε το nigiri με τον σολομό, την κρέμα wasabi και το κουμκουάτ που το στόλιζε από πάνω, καθώς και το καυτερό ρολάκι με τόνο, περουβιανή πιπεριά και αβγά χελιδονόψαρου.

Beef-Anticuchos,-Chives,-Yuka-Chips

Τα γλυκά που ήρθαν για να κλείσουν το γευστικό μας ταξίδι φέτος τα επιμελείται ο συνεργάτης του Olive Δημήτρης Χρονόπουλος. Γευστική crème brule espresso μαζί με λεμονοτζιντζερένια μπισκοτάκια και παγωτό βανίλια και μια τριλογία σοκολάτας με παγωτό από κακάο και η επιστροφή στην πραγματικότητα έγινε με τον πιο γλυκό και ομαλό τρόπο.

Το καλύτερο απ’ όλα, όμως, δεν σας το είπαμε… Το Kiku έχει ρίξει πολύ τις τιμές του και έχει και οικονομικά μενού, όπως το Habaki και το Motohaba (των 30 και 35€), που περιλαμβάνουν 6 πιάτα και σου δίνουν μια πολύ καλή γεύση της κουζίνας του.

info
Περικλέους 7, Ν. Ψυχικό, τηλ. 2106776759. Ανοιχτά Δευτέρα – Σάββατο: 20:00-01:00. Κόστος: € 35-50.