Ένας νέος χώρος στα Μελίσσια που εντρυφεί στην comfort cuisine, στις παρέες που αναζητούν κάτι που να μην είναι στημένο και σε κάποιες εξαιρετικές ετικέτες κρασιών.

Ο Στάθης Παναγουλάκος σπούδασε Οικονομικές επιστήμες, αλλά αποδείχθηκε ότι το μεγάλο πάθος του είχε να κάνει με την εστίαση ή για να το θέσω πιο απλά με το παρεϊστικο φαγητό. Αυτό δηλαδή όπου διαφορετικά πιάτα μοιράζονται μεταξύ φίλων που απολαμβάνουν και ένα ωραίο κρασί σε έναν ζεστό χώρο στα Μελίσσια, όπου οι διαθέσεις των πελατών, όπως διαπίστωσα βλέποντας κόσμο να γελάει και να συζητάει, είναι cool.

Για τον ίδιο τον Στάθη και κυρίως για την ομάδα που το τρέχει, το S Project δεν είναι ένα τυπικό εστιατόριο ή ένα μπιστρό, αλλά ένας νέος χώρος όπου ζει και βασιλεύει η comfort κουζίνα, χωρίς πολυπλοκότητες και ευφάνταστα ονόματα. Τα πιάτα που σερβίρονται περιέχουν εξαιρετικής ποιότητας υλικά, όπως Μαύρο χοίρο από τη «Φάρμα Φωτιάδη», καπνιστή πέστροφα Ηπείρου «Γείτονας», φρέσκες ταλιατέλες, φάβα Σαντορίνης και ριζότο carnaroli. Υπάρχει μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, εκ τω οποίων τα περισσότερα είναι Ελλήνων παραγωγών, αλλά δεν λείπουν και οι ξένες οινοποιίες.

Όλες οι ετικέτες έχουν επιλεχθεί ώστε να συνδυάζονται ιδανικά με το μενού, που έχει στήσει ο Γιάννης Στανίτσας, ο οποίος θα έρθει να σε ρωτήσει όχι τι σου άρεσε, αλλά αν κάτι δεν σε ικανοποίησε. Ενδεικτικά υπάρχουν ελληνικά κρασιά από τα κτήματα Τσέλεπου, Παπαιωάννου, Μπουγιούρη, Νικολού και το Μέγα Σπήλαιο, ενώ σε ξένα θα βρείτε μεταξύ άλλων Lacules και Vilaforte. Κάποια από τα πιάτα του Στανίτσα που ξεχωρίζουν είναι οι φρέσκες ταλιατέλες με μαύρο χοίρο και σάλτσα από αγιωργίτικο κρασί, η σιγοψημένη για ώρες porchetta με baby potatoes και σκορδοβούτυρο και το συκώτι γάλακτος με καραμελωμένα κρεμμύδια. Στα must πιάτα και η φάβα Σαντορίνης με καπνιστό χέλι «Γείτονα» και ξύσμα μοσχολέμονου, αλλά και η σαλάτα με ψητά παντζάρια, baby σπανάκι ξινόμηλο, ξύσμα πορτοκαλιού, παρθένο ελαιόλαδο και οξύμελι. Σε ό,τι αφορά τα γλυκά επιλέξτε το αχλάδι ποσέ σε αγιωργίτικο κρασί και Cremeux σοκολάτας valhrona, το οποίο είναι κάτι ξεχωριστό.

Αν πάτε πρωί και θέλετε να ανοίξει το μάτι σας υπάρχουν επιλεγμένες ποικιλίες οργανικού καφέ της Coffedence, μιας εταιρίας που υποστηρίζει το fair trade και εμπορεύεται καφέ από φάρμες υψηλά βαθμολογημένες παγκοσμίως. Μπορείτε να δοκιμάσετε το brunch του S project μαζί με φίλους σας ή να φάτε μεσημέρι αλλά και βράδυ, ακούγοντας ωραίες μουσικές και το κυριότερο, να μιλάτε αφήνοντας για λίγο τα κινητά σας στην άκρη. Τέλος, αν δυσκολεύεστε με το κρασί, οι wine experts του μαγαζιού και αν είστε τυχεροί ο ίδιος ο Στάθης -μπορεί να μην είναι οινολόγος αλλά έχει διαβάσει πολύ και το κυριότερο έχει δοκιμάσει πάρα πολλά κρασιά- θα σας κατευθύνουν αναλόγως.

info
Λεωφόρος Πηγής 22 & Τροίας 1, Μελίσσια, τηλ. 210 8101532.