Το μαγείρεμα με διάφορους τρόπους προϋποθέτει την ύπαρξη κατάλληλων συσκευών και φυσικά ανάλογου χώρου στην κουζίνα. Τι θα λέγατε όμως αν βρίσκατε μία “μαγική” συσκευή που θα σάς έλυνε κυριολεκτικά τα χέρια κάνοντας τα πάντα; Ή … σχεδόν τα πάντα.

Έχουμε ανά διαστήματα ακούσει και διαβάσει διάφορα για οικιακές συσκευές που πιθανόν να “εξοπλίζουν” την κουζίνα μας στο μέλλον όμως η τελευταία μας ανακάλυψη είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ο λόγος για το “Tovala”, έναν “έξυπνο” φούρνο που μοιάζει να βγήκε από τον κόσμο των μαγειρικών “θαυμάτων” αφού μπορεί να μαγειρεύει όπως ένας κλασικός φούρνος αλλά και στον ατμό, στα μικροκύμματα και στη σχάρα σε ελάχιστο χρόνο.

tovalo-meal1

Η κατασκευαστική του ομάδα υποστηρίζει ότι προσφέρει υγιεινά, γευστικά και προσεγμένα γεύματα επιμελημένα από σεφ αλλά μαγειρεμένα στο σπίτι σε μερικά μόλις λεπτά. Πρόκειται φυσικά για συσκευασμένα γεύματα που έχουν ετοιμάσει σεφ τα οποία συνοδεύονται από ένα σαρωτή barcode που “ενημερώνει” με ακρίβεια το φούρνο για τον τρόπο που θα μαγειρευτεί το κάθε πιάτο. Η κεντρική ιδέα είναι να εξασφαλίζεται στους χρήστες της συσκευής ένα εβδομαδιαίο μενού της επιλογής τους που θα διανέμεται καθημερινά στο χώρο επιλογής τους ενώ το κόστος των πιάτων δεν θα ξεπερνά τα 10-15 δολάρια.

tovalo-meal2

Δείτε στο παρακάτω video πώς λειτουργεί

tovalo-meal

Σε μόλις 7 μέρες η ομάδα συγκέντρωσε πάνω από 200.000 δολάρια από άτομα που ενδιαφέρονται να στηρίξουν το project ενώ η λίστα των ενδιαφερόμενων ήδη ξεπερνά τα 700 άτομα. Αρκετοί μάλιστα προσφέρουν περισσότερα από 199 δολάρια που είναι το κόστος της συσκευής προκειμένου να την προ-παραγγείλουν. Όσον αφορά τους επικριτές των έτοιμων γευμάτων, η κατασκευαστική εταιρεία απαντά υποστηρίζοντας ότι τα γεύματα δεν περιέχουν συντηρητικά, οι συσκευασίες είναι 100% από ανακυκλώσιμο υλικό ενώ ο “έξυπνος φούρνος” μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψει ο καθένας ό, τι επιθυμεί.