Το να τρώει κάποιος σε ένα εστιατόριο μόνος δεν θεωρείται από τους περισσότερους ιδιαίτερα ελκυστικό. Την αντίληψη αυτή στοχεύουν να καταρρίψουν στο Άμστερνταμ με τη δημιουργία ενός νέου εστιατορίου που απευθύνεται σε… μοναχικούς πελάτες.

restaurantaloneolive2

Θέλετε να βγείτε για φαγητό μόνος χωρίς παρέα και διστάζετε να κλείσετε τραπέζι για έναν; Οπουδήποτε αλλού ίσως να νιώσετε έτσι, αν όμως βρεθείτε προς Άμστερνταμ πλευρά, υπάρχει ένα εστιατόριο που απευθύνεται αποκλειστικά σε… μοναχικούς. Το «Eenmaal», έχει δημιουργηθεί με βάση ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία. Δεν είναι φυσικά αυτό που θα χαρακτηρίζαμε «οικογενειακό» μαγαζί γιατί η είσοδος σε παρέες, ζευγάρια ή οικογένειες δεν επιτρέπεται.

restaurantaloneolive1

Η ιδιοκτήτρια δηλώνει ότι σκοπός της ήταν να «σπάσει» την αντίληψη του ότι το να τρώμε έξω μόνοι δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Υποστηρίζει επίσης ότι ένα μοναχικό γεύμα είναι ένας τρόπος προσωρινής… αποσύνδεσης από τον υπόλοιπο κόσμο και μπορεί όντως να είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία.

Το περιβάλλον του εστιατορίου είναι λιτά διαμορφωμένο με μικρά ατομικά γραφεία που έχουν το ρόλο τραπεζιών. Η ανταπόκριση του κοινού στην ιδέα του… μοναχικού γεύματος ήταν απροσδόκητα θερμή σε βαθμό που η ιδιοκτήτρια σκέφτεται να ανοίξει νέα καταστήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Στην Αθήνα πάντως ένα τέτοιο εστιατόριο το πιο πιθανό είναι να πάρει κόκκινη κάρτα γιατί κάτι τέτοιο είναι πολύ μακριά από την νοοτροπία του Έλληνα.

restaurantaloneolive3