Ανακαλύψαμε μια συσκευή που περισσότερο μοιάζει να βγήκε από το Star-Trek-Home edition, παρά για αληθινή…

Δύο σχεδιαστές από το Ισραήλ ισχυρίζονται ότι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στη μαγειρική με μια συσκευή που ουσιαστικά «δημιουργεί» μια γευστική ρέπλικα οποιουδήποτε γεύματος.

Το όνομά της εν λόγω συσκευής “The Genie” (Tο Τζίνι) υποδεικνύει και τις «μαγικές» της ικανότητες, αφού τα γεύματα που «δημιουργεί» -δε λέμε μαγειρεύει και θα καταλάβετε γιατί- είναι έτοιμα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Πώς το κάνει αυτό; Η διαδικασία είναι απλή, αφού οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται δεν είναι φρέσκες, αλλά βρίσκονται σε αφυδατωμένη μορφή κλεισμένη μέσα σε μικρούς «λοβούς». Διαλέγετε αυτές που χρειάζεστε, τις ρίχνετε στη συσκευή και τις αναμιγνύετε με νερό για να έχετε στη στιγμή από νούντλς μέχρι σουφλέ. Οι εν λόγω «λοβοί» είναι ακόμα υπό κατασκευή, ενώ οι δύο σχεδιαστές βρίσκονται στη φάση που ψάχνουν Ισραηλινούς σεφ που θα υποστηρίξουν την ιδέα και θα δημιουργήσουν συνταγές προσαρμοσμένες στα δεδομένα της συσκευής.

1ad8a13ca28a3cb7700401298e754240

Οι κατασκευαστές της μιλώντας για την έμπνευση της ιδέας κάνουν αναφορές στο γνωστό ‘Αντιγραφέα’ (Replicator) της σειράς Star Trek, ευελπιστούν ότι η αγορά θα υποδεχτεί την ιδέα τους στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ υποστηρίζουν ότι τέτοιου τύπου εξατομικευμένα γεύματα θα μειώσουν σημαντικά τη σπατάλη τροφίμων.

Εμείς πάλι με τη σειρά μας, πιστεύουμε ότι υπάρχουν κι άλλες, πιο φυσικές λύσεις και χρόνο να εξοικονομήσουμε αλλά και τη σπατάλη να αποφύγουμε. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Info
http://geniethefreshway.com/
https://www.youtube.com/watch?v=SFtz4nDbX_c