Εξελίσσοντας την ιδέα της ανοιχτής κουζίνας με μία εντελώς διαφορετική οπτική, η δημιουργική ομάδα της ελβετο- γερμανικής εταιρείας Kram/Weisshaar δημιούργησε ένα μίνιμαλ «έξυπνο» τραπέζι που δίνει τη δυνατότητα μαγειρέματος, διατήρησης του γεύματος ζεστού αλλά και διατήρησης των ποτών και αναψυκτικών των καλεσμένων σας δροσερά.

8980117_kramweisshaars-smartslab-dining-table_t26c5dd4d

l_13202_SmartSlab-Table

Το Smart Slab Table, με διαστάσεις 3 μέτρα μήκος, 80 εκατοστά πλάτος και 6 χιλιοστά πάχος, είναι μια πρωτοπόρα κατασκευή αποτελούμενη από λίθο «sapiene», ένα υλικό ανθεκτικό στη φωτιά, τις γρατζουνιές και τα μικρόβια. Κάτω ακριβώς από τη συγκεκριμένη επιφάνεια είναι ενσωματωμένος ειδικός εξοπλισμός για μαγείρεμα, ζέσταμα και διατήρηση των πιάτων σταθερά στους 42.5°C, θερμοκρασία που συνίσταται μάλιστα από τον Massimo Bottura, σεφ του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο για το 2016, με τον οποίο η εταιρεία συνεργάστηκε στο συγκεκριμένο project. Κάτω από τη επιφάνεια επίσης συμπεριλαμβάνονται εξαρτήματα που διατηρούν ένα τμήμα της επιφάνειας σε σταθερή θερμοκρασία -5°C για να διατηρούνται παντός τύπου ποτά δροσερά, κάτι που ολοκληρώνει το «πακέτο» παροχών… Η επιφάνεια στηρίζεται σε μια στιλάτη βάση ενώ διαθέτει ακόμα και τεχνολογία πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η επίσημη παρουσίαση του high-tech επίπλου έγινε από τον Massimo Bottura στο πλαίσιο της εβδομάδας Design στο Μιλάνο, ο οποίος μάλιστα μαγείρεψε ζωντανά. Η ανταπόκριση ήταν τόσο θερμή που οι κατασκευαστές ανακοίνωσαν ότι θα προσπαθήσουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε το προϊόν να είναι διαθέσιμο στην αγορά στις αρχές του 2017.