Παρά το πόσο διαθέσιμες είναι οι πληροφορίες παντός είδους σήμερα, πολλοί ακόμα δεν έχουν βασικές γνώσεις μαγειρικής. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο He Qing, που προκάλεσε σάλο στο Twitter τις τελευταίες μέρες, καθώς έγινε γνωστό πως αφού η γυναίκα του άρχισε να γκρινιάζει ότι δεν τής μαγειρεύει, αντί να αφιερώσει λίγο χρόνο για να μάθει να τηγανίζει κανένα αβγό, αφιέρωσε 8 χρόνια για να φτιάξει ένα ρομπότ που θα μαγειρεύει για αυτόν.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο CGTN, η εφεύρεσή του παρουσιάστηκε για πρώτη φορά προ ημερών στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας στη Σανγκάη της Κίνας. Το ρομπότ αυτό μπορεί να φτιάξει γεύματα μέσα σε μόλις 3-4 λεπτά με το χειριστή του να μπορεί να επιλέξει την ποσότητα λαδιού, πιπεριού, αλατιού, ζάχαρης και ξιδιού που επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά και την πρωτεΐνη ή το λαχανικό της επιλογής του. Το ρομπότ διαθέτει μάλιστα και μηχανισμό αυτοκαθαρισμού, για να μην χρειαστεί να κουραστείς απολύτως καθόλου. Σύμφωνα με τον εφευρέτη του, προορίζεται κυρίως για χρήση σε γραφεία και αγορές, ενώ η τιμή του κυμαίνεται στα 10.000 γουάν, ενώ η τιμή κάθε πιάτου ανέρχεται στο 1 γιουάν. Όχι και άσχημα για ένα μηχάνημα που κάνει τα πάντα χωρίς καθόλου προσπάθεια από μεριά σου.

Όσο για τη γυναίκα του He, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τόσο εντυπωσιασμένη από την εφευρετικότητα του άντρα της, που πλέον σταμάτησε να παραπονιέται για την έλλειψη μαγειρικών γνώσεών του.