Ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά είναι φυσικά η βότκα! Θα μπορούσαμε εύστοχα να πούμε, πως ανήκει στην κατηγορία των top3 ποτών που επιλέγει η πλειονότητα του κόσμου, όταν βγαίνει έξω. Ωστόσο,πέρα από την κλασική βότκα, που ξέρουμε υπάρχουν και άλλες διάφορες με περίεργες γεύσεις.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Black Cow Vodka (@blackcowvodka) on

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μία η οποία είναι λίγο πιο περίεργη, γιατί παρασκευάζεται από γάλα…αγελάδας! Ο λόγος για την «Black Cow», που παράγεται από την Αγγλία και προέρχεται από ένα κοπάδι 250 βοοειδών που τρέφονται με χόρτο στην καταπράσινη αγγλική επαρχία του Dorset. Η ιδέα προέκυψε από τον κτηνοτρόφο και τυροκόμο Jason Barber, που η οικογενεία του είχε τυροκομεία. Εκείνος, ωστόσο, αποφάσισε να ξεφύγει λίγο από την παράδοση και αντί για τυριά αποφάσισε να φτιάξει την εν λόγω βότκα. Η Black Cow είναι φτιαγμένη από 100% αγελαδινό γάλα!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Black Cow Vodka (@blackcowvodka) on

Η διαδικασία της βότκας αυτής είναι κάπως έτσι: Από το περίσσευμα του ορού γάλακτος που υπάρχει μετά την παραγωγή των τυριών ζυμώνεται σε μπύρα χρησιμοποιώντας μια ειδική ζύμη που μετατρέπει τα σάκχαρα του γάλακτος σε αλκοόλη. Η μπύρα γάλακτος αποστάζεται με μία μυστική μέθοδος και φιλτράρεται τρεις φορές… Αποτέλεσμα αυτής είναι η βότκα. Μάλιστα, χαίρει εκτίμησης πέραν από την Αγγλία, καθώς εξάγεται σε διάφορα μέρη του κόσμου.