Η εστίαση φαίνεται ότι είναι η ιδανική εναλλακτική για τις αεροπορικές εταιρείες, που γνώρισαν ισχυρό πλήγμα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κρίση του κορωνοϊού μπορεί να ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τα δρομολόγια τους, ωστόσο πολλές από αυτές βρίσκουν διέξοδο στην εστίαση, επενδύοντας στο φαγητό τους. Τους τελευταίους μήνες λοιπόν, έχουμε δει αεροπορικές να παρέχουν το φαγητό τους σε μορφή delivery, να ανοίγουν εστιατόρια που σερβίρουν αποκλειστικά φαγητό αεροπλάνου ή να ανοίγουν pop-up εστιατόριο στα κεντρικά γραφεία τους, όπως έκανε πρόσφατα η Thai Airways στην Μπανγκόκ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #SantanGotYou🇲🇾 (@santan.asean)

Η AirAsia πάλι, που ήταν από τους πρωτοπόρους αυτής της τάσης, μετά το εστιατόριο που άνοιξε στην Κουάλα Λουμπούρ  ετοιμάζει μια ιδιαίτερα φιλόδοξη διεθνή επένδυση. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν στη δημιουργία αλυσίδας τουλάχιστον 100 εστιατορίων σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι η εστιατορική αυτοκρατορία της θα είναι έτοιμη ως τις αρχές του 2022, με πρώτους σταθμούς την Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία. Στόχος τους να καλύψουν την αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών να απολαμβάνουν μια αίσθηση ταξιδιού, έστω και στο έδαφος, μέσα από πιάτα που παραδοσιακά θα δοκίμαζαν εν ώρα πτήσης.

Δείτε επίσης:
Πώς θα είναι τα γεύματα του μέλλοντος στα αεροπλάνα;

Απίστευτο! Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο στο αεροπλάνο

10 ακόμη πράγματα που δεν ξέρεις για το φαγητό του αεροπλάνου