Κάθε cafe ή εστιατόριο ανά τον κόσμο που θέλει να προσελκύσει τους insta-lovers, φροντίζει να προσθέσει στο μενού και από ένα πολύχρωμο γλυκό ή ρόφημα, που θα υπακούει στη λογική του #unicorn. Υπάρχει και ένα cafe όμως που έχει αφιερωθεί εξολοκλήρου σε αυτή την τάση.

Τι εννοούμε; Φανταστείτε ένα χώρο με καναπέδες και καθίσματα σε έντονα φλούο χρώματα -σαν κουκλόσπιτο-, με τους τοίχους καλυμμένους με ζωγραφιές μονόκερων και άφθονους διακοσμητικούς μονόκερους, σε διάφορα μεγέθη, διάσπαρτους στο χώρο! Το ξέρουμε, ακούγεται απίστευτο, ωστόσο αυτός ο χώρος δεν είναι παραμύθι, αλλά πραγματικό cafe στην Μπανγκόκ.

Το όνομα του είναι Unicorn Cafe (πώς αλλιώς θα μπορούσε να ήταν άλλωστε;) και στο μενού του πρωταγωνιστούν αποκλειστικά και μόνο πολύχρωμα ροφήματα και γλυκά όπως τούρτες, κρέπες, βάφλες και παγωτό. Δίπλα τους και κάποια αλμυρά πιάτα όπως burgers και σαλάτες, πάντα με την ανάλογη δόση χρώματος όμως.

Παρά το υπερβολικά παραμυθένιο στυλ του, το cafe δεν απευθύνεται σε παιδιά ή τουλάχιστον αποκλειστικά σε αυτά. Oι ενήλικες που είναι και αυτοί που θέλουν να ανεβάζουν τέλειες φωτογραφίες πιάτων στα social media, φαίνεται ότι είναι οι πιο πιστοί πελάτες του.