Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι ο γύρος που φτιάχνουν στην Κρήτη με πολύ κρέας και σχεδόν μία ολόκληρη μερίδα τηγανητές πατάτες ήταν η μεγαλύτερη εκδοχή του αγαπημένου μας ελληνικού street food. Δεν είχαμε λάβει υπόψη μας τις αμερικάνικες εκδοχές όμως. Το ελληνικό εστιατόριο Gyro World στη Αστόρια (Νέα Υόρκη) σερβίρει το μεγαλύτερο γύρο που έχουμε δει ποτέ, μιας και φτιάχνεται με περίπου 3 κιλά κρέας, από σχεδόν όλα τα είδη κρεατικών που ψήνουν στην κουζίνα.

Γύρος χοιρινός, μοσχαρίσιος και αρνίσιος, μπιφτέκια, σουβλάκια κοτόπουλου και χοιρινά, λουκάνικα, τηγανητές πατάτες, κρεμμύδια και λαχανικά, σε ποσότητα ικανή να χορτάσει τουλάχιστον 7-8 άτομα, τοποθετούνται πάνω σε πίτες και συνθέτουν το μεγάλο πλατό γύρου που σερβίρουν στο Gyro World. Και από δίπλα τζατζίκι, για να συμπληρώνεται το πιάτο.

Το gyros plate δεν απευθύνεται φυσικά σε ένα άτομο, αλλά είναι μία επιλογή για μεγάλες παρέες, που αν θέλουν μπορούν να απολαύσουν το κρέας σκέτο, παρέα με τα υπόλοιπα υλικά ή να το τυλίξουν μόνοι τους σε πίτες. Κάτι σαν την ελληνική εκδοχή των fajitas, αλλά με πολύ περισσότερο κρέας!