Το τοστ-ουράνιο τόξο, που περιέχει μέσα του πολύχρωμο λιωμένο τυρί είναι από τα πιο γνωστά food trends των τελευταίων ετών και βλέποντας το, όλοι αναρωτιούνται πώς φτιάχνεται και αν είναι ασφαλές προς κατανάλωση.

Στο site Popsugar.com δημοσίευσαν ένα βίντεο για το πώς φτιάχνεται το διάσημο «rainbow grilled cheese», δίνοντας παράλληλα και τη συνταγή για να το φτιάξει κάποιος στο σπίτι. Γιατί όπως θα διαπιστώσετε, είναι ασφαλές προς κατανάλωση μιας και τα διαφορετικά χρώματα του τα παίρνει από απλό χρώμα ζαχαροπλαστικής, που βρίσκουμε και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Για να το φτιάξεις και εσύ και φυσικά να βγάλεις φωτογραφίες, που θα ενθουσιάσουν τους φίλους σου στα social media, θα χρειαστείς:

Υλικά (για 2 τοστ)
1/3 φλιτζανιού μοτσαρέλα τριμμένη
1/3 φλιτζανιού gruyère τριμμένο (ή γραβιέρα)
1/3 φλιτζανιού ελβετικό τυρί, τριμμένο
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πράσινο, μπλε και μοβ)
4 φέτες ψωμί του τοστ
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας πολύχρωμη τρούφα, για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Ρίχνεις σε ένα μπολ τα τρία τυριά και τα ανακατεύεις. Τα μοιράζεις σε 4 μικρότερα μπολάκια και ρίχνεις σε καθένα από 1-2 σταγόνες χρώματος -στο ένα μπολ κόκκινο, στο δεύτερο πράσινο, στο τρίτο μπλε και στο τέταρτο μοβ, για να έχεις τυριά διαφορετικού χρώματος.

Ανακατεύεις τα τυριά για να πάει το χρώμα παντού.

Βουτυρώνεις τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού και ακουμπάς σε πιατέλα με τη βουτυρωμένη πλευρά από κάτω. Απλώνεις στις δύο από αυτές τα χρωματισμένα τυριά, δημιουργώντας ουσιαστικά 4 λωρίδες διαφορετικού χρώματος. Σκεπάζεις με τις δύο άλλες φέτες ψωμιού, με τη βουτυρωμένη πλευρά εξωτερικά.

Ψήνεις τα τοστ σε ζεστό τηγάνι, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το ψωμί και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρεις τα τοστ σε πιάτα, πασπαλίζεις με πολύχρωμη τρούφα και κόβεις, τραβάς το μισό για να πετύχεις το εφέ με το πολύχρωμο λιωμένο τυρί που βλέπεις στις φωτογραφίες στο Instagram και έτοιμο!