Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να μην επέτρεψε σε πολλούς ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, αλλά κάποιοι ζαχαροπλάστες αποφάσισαν να μας δώσουν γεύση διακοπών με γλυκό και εντυπωσιακό τρόπο.

Ένα από τα μεγαλύτερα food trends, που συναντάμε συχνά σε φωτογραφίες στα social media τον τελευταίο καιρό, είναι οι τούρτες που μοιάζουν να αναπαριστούν εξωτικές παραλίες ή νησιά, με καταγάλανα νερά. Τις βρίσκουμε μεταξύ άλλων και με το hashtag #islandjellycake, που όπως μαρτυρά πρόκειται για τούρτες με ζελέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cakes by MK (@cakesbymk.nz) στις

Συγκεκριμένα, η θάλασσα αναπαριστάται με ζελέ σε χρωματισμούς από ανοιχτό μπλε μέχρι πράσινο, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει κάθε ζαχαροπλάστης, ενώ το σύνολο συμπληρώνεται με νησάκια από παντεσπάνι που προεξέχουν στην επιφάνεια της τούρτας, σοκολατένια κοχύλια, χελώνες, ψάρια από μάρτζιπαν και ο,τι άλλο θαλασσινό βάζει ο νους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dolce Cucina (@dolcecucina1) στις

Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι και ο,τι πιο εύκολο να τις φτιάξει κάποιος, αν δεν είναι επαγγελματίας ή αν δεν αφιερώσει πολύ κόπο και αρκετές προσπάθειες μέχρι να επιτύχει το ιδανικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, για όσους λατρεύουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα αυτό το στυλ τούρτας σίγουρα δεν θα τους αφήσει ασυγκίνητους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Тортики (@sweet_land_cake) στις

Δείτε επίσης:
Πολύχρωμο αφράτο ψωμί: Είναι η νέα τάση στα social media;

Παράξενα γλυκά στα social media

Pizza cereals, το νέο food trend περιλαμβάνει μικροσκοπικές πίτσες σε μπολ!