Τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο αναζητούν πρωτότυπους τρόπους ώστε οι πελάτες τους να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις, προς αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ένα εστιατόριο στην Τάϊλάνδη, για παράδειγμα, γεμίζει τις άδειες θέσεις με αρκουδάκια πάντα.

Φυσικά, δεν πρόκειται για αληθινά πάντα, αλλά για λούτρινα αρκουδάκια που στόχο έχουν να μην αισθάνονται οι πελάτες μοναξιά, βλέποντας τις άδειες θέσεις δίπλα τους, προσθέτοντας μια ευχάριστη, παιχνιδιάρικη νότα στο χώρο. Όπως διαβάζουμε στο Independent το εστιατόριο που εφάρμοσε αυτή την περίεργη τεχνική βρίσκεται στην Μπανγκόκ και όνομάζεται Maison Saigon.

Το εστιατόριο άνοιξε στις αρχές Μαΐου, μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό στη χώρα, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το άνοιγμα των εστιατορίων εφόσων οι πελάτες τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Ο ιδιοκτήτης του όμως ανησυχούσε ότι η απόσταση μεταξύ των πελατών θα τους έκανε να αισθάνονται μοναξιά, έτσι σκέφτηκε το κόλπο με τα λούτρινα αρκουδάκια πάντα για να δώσει, όπως είπε, μια αίσθηση κανονικότητας στο εστιατόριο. Όσο κανονικό βέβαια μπορεί να είναι το να τρως παρέα με λούτρινα αρκουδάκια!

Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πελάτες του έχουν δεχθεί με ευχαρίστηση τη νέα αυτή προσθήκη και δηλώνουν χαρούμενοι που έχουν έστω και αυτή την παρέα, μετά την απομόνωση της καραντίνας.

Δείτε επίσης:
Σεφ προτίθεται να γεμίσει τα άδεια τραπέζια με κούκλες βιτρίνας μετά την άρση του lockdown!

Εστιατόριο θα σερβίρει μόνο έναν πελάτη εξαιτίας κορωνοϊού!

Εστιατόριο με γυάλινα «κλουβιά» στην Ολλανδία λόγω κορωνοϊού