Το ψωμί γενικά δεν λείπει από κανένα σχεδόν οικογενειακό τραπέζι. Μπορεί, βέβαια, εμείς να το ξέρουμε το κλασικό καρβέλι, ωστόσο, υπάρχουν και άλλα, που το μήκος τους φτάνει και στο ένα μέτρο.

Πιο συγκεκριμένα, η βιετναμέζικη επαρχία Αν Γκιάνγκ, είναι ξακουστή για τα τεράστια ψωμιά που παράγει ένας τοπικός φούρνος. Το 2018, ο ιστότοπος Brightside δημοσίευσε μια λίστα με τα πιο περίεργα φαγητά στον κόσμο, μέσα στην οποία βρισκόταν και το τεράστιο τεράστιο καρβέλι.

Τα ψωμιά του έχουν μήκος, λοιπόν, 1 μέτρο και βάρος τουλάχιστον 3 κιλά. Το γιγαντιαίο ψωμί πωλείται συνήθως σε μεγάλες πλαστικές σακούλες και κοστίζει περίπου 2€. Η γεύση όπως φαίνεται είναι πολύ καλή και μετά το ψήσιμο οι αρτοποιοί το αλείφουν με βούτυρο και προσθέτουν σπόρους για περισσότερη γεύση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτά τα τεράστια ψωμιά δεν αποτελούν κομμάτι παλιάς παράδοσης στο Αν Γκιάνγκ, αλλά είναι δημιουργήματα ενός ντόπιου αρτοποιού που άρχισε να ζυμώνει μεγάλα ψωμιά για πλάκα. Ο Φαμ Τι Μπακ, όπως είναι το όνομά του αρτοποιού έχει δηλώσει ότι αρχικά ξεκίνησε να φτιάχνει τα ψωμιά στον ελεύθερο χρόνο του, αλλά όταν κατάλαβε ότι είχαν ζήτηση στο κοινό ξεκίνησε να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες βάζοντάς τα στη βιτρίνα του φούρνου. Σύντομα και οι τουρίστες έμαθαν τα γιγαντιαία ψωμιά και άρχισαν να τα αγοράζουν ως αναμνηστικά.

Δείτε τα τεράστια ψωμιά σε βίντεο:

Δείτε επίσης:
Χαμός στο twitter από τους κρυστάλλους που μοιάζουν με κρέας

Γίνεται το προζύμι μάσκα προσώπου; Και όμως ναι!

Οι «ανθισμένες» φοκάτσιες είναι τάση!