Εάν είσαι υπερήφανος για τα προϊόντα που παράγεις δεν χάνεις ευκαιρία να τα προωθείς. Άλλοι φοράνε μπλουζάκια με την επωνυμία της επιχείρησης τους, άλλοι βάζουν ταμπέλες πάνω στα σπίτια ή κολλάνε logos στα αυτοκίνητα τους και άλλοι, δεν διστάζουν να δώσουν στην εταιρεία τους το πιο περίεργο στυλ.

Έτσι έγινε και με τη θρυλική αμερικάνικη εταιρεία Longaberger, που έφτιαχνε ξύλινα καλάθια για πικ-νικ, ψώνια και αποθήκευση και είχε δώσει στα κεντρικά της γραφεία στο Οχάιο το σχήμα ενός ξύλινου καλαθιού. Σωστά διαβάσατε, το «Κτίριο Καλάθι» δεν είναι άλλο από κτίρια εταιρείας που εξωτερικά αποτελούν πιστή αναπαράσταση ενός καλαθιού για πικ-νικ, περιλαμβάνοντας ακόμη και χερούλια στην οροφή, τα οποία εκτός του ότι συμπληρώνουν την εικόνα είχαν και λειτουργικό ρόλο αφού τον χειμώνα θερμαίνονται και έλιωναν το χιόνι. Μάλιστα, το ασυνήθιστο 7όροφο κτίριο αποτελεί αποτελεί αξιοθέατο για το Οχάιο.

Το κτίριο δεν είναι καινούργιο βέβαια, αφού άνοιξε για πρώτη φορά της πύλες του το 1997. Ωστόσο ήρθε ξανά τώρα στη δημοσιότητα καθώς μετά την πώληση του το 2016, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εταιρεία, το κτίριο είχε παραμείνει κλειστό για το κοινό. Ωστόσο, από τον Οκτώβριο άνοιξε ξανά τις πύλες του στο κοινό, προκαλώντας συγκίνηση στους κατοίκους της περιοχής που είναι δεμένοι με το κτίριο, καθώς το θεωρούν κομμάτι της τοπικής ιστορίας. Παράλληλα, ο οργανισμός Heritage Ohio ανακοίνωσε ότι το εμβληματικό Longaberger Basket Building θα λειτουργήσει ξανά ως ξενοδοχείο πολυτελείας.

Δείτε επίσης:
Εκκλησία σε σχήμα κοτόπουλου έχετε ξαναδεί;