Η vegan food blogger Melissa Copeland, γνωστή και ως The Stingy Vegan, πρόσφατα δημιούργησε μία συνταγή για vegan burger με «χοιρινό» και προκάλεσε τον διχασμό των foodies στο Internet.

Η συνταγή της περιέχει κάποια βασικά συστατικά, που συναντάμε στα περισσότερο burgers, όπως ελαιόλαδο, coleslaw (σαλάτα με λάχανο, καρότο και μαγιονέζα), bbq sauce και μπαχαρικά, όπως πάπρικα, τσίλι, κύμινο και μουστάρδα σε σκόνη. Περιέχει όμως και ένα απίστευτα απρόσμενο υλικό: Φλούδα μπανάνας αντί για χοιρινό!

Όπως μπορείς να δεις, η Melissa κόβει τις φλούδες σε λωρίδες και τις περιλούζει με σάλτσα και μπαχαρικά, πριν τις σοτάρει στο τηγάνι. «Δεν το περίμενα, αλλά είναι απρόσμενα νόστιμο», λέει η ίδια. «Δεν φοβάμαι να δοκιμάσω νέα πράγματα!», συνεχίζει. «Καταλαβαίνω γιατί σε πολλούς δεν αρέσει η ιδέα. Όλη μας τη ζωή πιστεύουμε πως οι φλούδες της μπανάνας δεν είναι βρώσιμες», εξηγεί. Μπορεί εμείς να μην το έχουμε συνηθίσει, ωστόσο, σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Βενεζουέλα και η Ινδία, οι άνθρωποι τρώνε τις φλούδες από τις μπανάνες.

Σύμφωνα με έρευνες, η φλούδα τους είναι απίστευτα θρεπτικές. Η φλούδα μιας μέτριας μπανάνας περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, βιταμίνης C και B6, αλλά και καλίου και μαγνησίου. Λέτε να αξίζει να τις δοκιμάσουμε;