Ένα εστιατόριο στην Κένυα υπόσχεται να σε κάνει να βιώσεις την εμπειρία να γίνεις άνθρωπος των σπηλαίων για λίγες ώρες, ταΐζοντας σε όμως σαν βασιλιά. Πώς το καταφέρνει; Μα, βρίσκεται μέσα σε μια πραγματική σπηλιά.

Cave_Restaurant

Ο λόγος για το Ali Barbour’s Cave Restaurant ένα ξεχωριστής ομορφιάς εστιατόριο σε μια σπηλιά σχηματισμένη σε κοραλλιογενή ύφαλο 10 μέτρα κάτω από τη γη, το οποίο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια της Μομπάσα της Κένυας. Ο Βρετανός ιδιοκτήτης και ιδρυτής του, George Barbour μετέτρεψε την περίπου 150.000 ετών σπηλιά σε εστιατόριο πριν από 35 χρόνια και έχει φροντίσει, να διατηρήσει το σκηνικό όσο πιο αυθεντικό γίνεται.

ali barbour

Για την ακρίβεια τα μόνα πρόσθετα είναι ο θάλαμος όπου στεγάζεται η κουζίνα και οι τουαλέτες, τα οποία έπρεπε να γίνουν για λειτουργικούς λόγους, καθώς και η προσθήκη φωτισμού, πέτρινου πατώματος και τα υπέροχα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα που θυμίζουν σκηνικό από τον Αλαντίν και σε κάνουν να θέλεις να αναφωνήσεις “Σουσάμι άνοιξε!”.

Παρά τις παρεμβάσεις βέβαια, η σπηλιά δεν έχει χάσει τίποτα από τον επιβλητικό της χαρακτήρα. Έχει φυσικές τρύπες στην οροφή, οι οποίες επιτρέπουν στους επισκέπτες να κοιτούν τον ουρανού και να ρεμβάζουν όσο απολαμβάνουν το γεύμα τους. Όταν ο καιρός δεν είναι καλός οι τρύπες σκεπάζονται με συρόμενα καλύμματα, ενώ μια τριγωνική ομπρέλα από φύλλα καρύδας πάνω από το cocktail bar δίνει ακόμη πιο εξωτικό αέρα στο εστιατόριο.

Ali-Barbours-Cave-Restaurant-7

Όσο για το φαγητό, στο Ali Barbour’s Cave Restaurant δοκιμάζεις πολύ ψαγμένες γεύσεις όπως carpaccio μοσχαριού, καβουροσαλάτα, γαρίδες ποσέ με μάνγκο, καπνιστό ξιφία, γαρίδες πίρι πίρι, αστακό, μπριζόλα Μαδαγασκάρης (μοσχαρίσιο φιλέτο με μαύρο πιπέρι και σάλτσα κόκκινου κρασιού) και πάπια με πορτοκάλι.

info
Diani Beach, Ukunda, Kenya, www.alibarbours.co