Νομίζεις ότι η εκλεπτυσμένη κουζίνα είναι σίγουρα κάτι που μπορείς να γευτείς μόνο στη σάλα ενός καλού εστιατορίου και όχι στο σπίτι; Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χρειαστείς private chef…

Ως γνωστό, η τεχνολογία βρίσκει πολλά πεδία εφαρμογής και στη γαστρονομία αφού οι γαστροφίλ γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί. Η κορυφαία Γαλλίδα σεφ Anne Sophie Pic λοιπόν συνεργάστηκε με τον Ελβετό επιχειρηματία Jonathan Pennella δημιουργώντας το ChefCuisine, μια πρωτοπόρα συσκευή ειδικά σχεδιασμένη για να φέρνει την κουζίνα των βραβευμένων εστιατορίων στο σπίτι σας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και οι κατασκευαστές παρέχουν τη σχετική καθοδήγηση για να ετοιμάσετε ένα προσεγμένο μενού χωρίς να ταλαιπωρηθείτε διόλου. Η Pic έχει εμπνευστεί μια σειρά από τριάντα γκουρμέ πιάτα με φρέσκα υλικά, που αποστέλλονται στο σπίτι σε ειδικά σφραγισμένα σε κενό αέρος πακέτα, μαζί με ένα ειδικό μικροτσίπ. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε την ανάλογη υποδοχή της συσκευής με νερό, στη συνέχεια να βάλετε στη συσκευή τα πακετάκια της επιλογής σας και να πατήσετε το σχετικό κουμπί. Την υπόλοιπη δουλειά θα την κάνει η συσκευή με το τσιπ που αναλαμβάνει τον προγραμματισμό της χρονικής διάρκειας του μαγειρέματος.

original_Soupe-vichyssoise-anne-sophie-pic

Οι επιλογές περιλαμβάνουν πιάτα όπως φουά γκρα με λεμόνι κονφί (12€), μοσχαρίσιο φιλέτο με μέλι σόγιας, φασόλια, τζίντζερ και τραγανά λαχανικά (16€), χτένια Saint-Jacques με φακές βελουτέ (16€) κ.ά. ενώ κάθε πακετάκι μπορεί να διατηρηθεί από 7 έως 14 μέρες ανάλογα με το περιεχόμενο.

Η γκουρμέ εμπειρία φυσικά ολοκληρώνεται με το ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα και για να το πετύχετε θα ακολουθήσετε πιστά το σχετικό οδηγό που εσωκλείεται στη συσκευή. Όσο για την τιμή; 199€ κοστίζει η συσκευή και τα πιάτα από 5-60€. Pas mal!

info
https://www.chefcuisine.com/fr/fr/movie/?next=/fr/fr/home/
https://www.chefcuisine.com/fr/fr/offer/