Θα πίστευες ποτέ πως θα αγόραζε κάποιος μανταρίνια για 9.600 δολάρια, δηλαδή κάτι παραπάνω από 8.000 ευρώ; Και όμως συνέβη!

Πρόκειται για ένα κιβώτιο 20 κιλών που περιέχει – μόλις – 100 μανταρίνια και το οποίο δημοπρατήθηκε στη διάσημη κεντρική αγορά της Ιαπωνίας «Ota Market». Ανώνυμος πλειοδότης έγινε ο νέος ιδιοκτήτης 100 πολύτιμων ιαπωνικών μανταρινιών, που ονομάζονται mikan, και τα οποία κοστίζουν περίπου 96 δολάρια το ένα.

Τα περιζήτητα εσπεριδοειδή καλλιεργήθηκαν στην περιοχή Nishiuwa του Ehime, στο νησί Shikoku της νότιας Ιαπωνίας, σύμφωνα με το CNN. Μόνο (περίπου) 100 αγρότες είναι γνωστό ότι καλλιεργούν αυτήν τη συγκεκριμένη ποικιλία “mikan”, η οποία δεν έχει σχεδόν καθόλου σπόρους.

 

«Τα Hinomaru mikan παράγονται στην ακτή της πόλης Yawatahama στο νομό Ehime», δήλωσε ο ειδικός πωλήσεων της Nishiuwa Shin Asai στο CNN.

«Είναι ένα mikan που καλλιεργείται με τους λεγόμενους τρεις ήλιους: τον πραγματικό ήλιο, το φως που αντανακλάται από τη θάλασσα και το φως από τους πέτρινους τοίχους των πεζών». «Το Hinomaru mikan φέτος ήταν ιδιαίτερα καλής ποιότητας», είπε ο Asai. Τα μανταρίνια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής της χώρας.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά, που ένα κιβώτιο με φρούτα φτάνει να πωλείται σε τόσο υψηλά επίπεδα στην Ιαπωνία, όμως ειδικά φέτος, εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Δείτε επίσης:
Η πιο παράξενη παραγγελία μπέργκερ

Βρήκαμε τον πιο ακριβό καφέ στο Λονδίνο, κόστους £50 το φλιτζάνι!

Ήξερες ότι υπάρχουν πιάτα από ανακυκλωμένο ανανά, που φυτεύονται;