Σε μία ιδιότυπη απαγόρευση, προχωρά η Κίνα, αφού απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ στους δημοσίους υπαλλήλους, ακόμη και μετά τις ώρες γραφείου προκειμένου να ενισχυθεί η απόδοση τους και κατ’ επέκτασην να βλτιωθεί την εικόνα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ο κανονισμός αυτός φαίνεται ότι θα βοηθήσει τους δημοσίους υπαλλήλους να συγκεντρωθούν περισσότερο στη δουλειά τους και να αποφύγουν τα λάθη. Επίσης, θεωρείται ότι θα αποτρέψει τις δωροδοκίες, που σύμφωνα με τις αρχές, περιλαμβάνουν πλούσια γεύματα εκτός γραφείου με άφθονο αλκοόλ.

Ο κανονισμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές και επαρχίες της Κίνας, όπως την πόλη του Ναντζίνγκ και τις επαρχίες του Γκανσού και του Κινγκάι. Μάλιστα, θα απαγορεύει τελείως την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στην ιδιωτική ζωή των δημοσίων υπαλλήλων τις εργάσιμες ημέρες.

Σημειώνεται, πως όσοι θέλουν να πιουν κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας, θα πρέπει να στείλουν αίτηση στους ανώτερούς τους εκ των προτέρων. Στην αίτηση θα πρέπει να εξηγούν τη φύση της εκδήλωσης, την ταυτότητα όσων θα παρευρεθούν, αλλά και το πόσο αλκοόλ σκοπεύουν να καταναλώσουν.

Στην Νανγιάνγκ, στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, οι δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί αξιωματούχοι θα κάνουν τυχαία αλκοτέστ μία φορά το μήνα για να διασφαλίσουν ότι ο κανόνας τηρείται. Από ότι φαίνεται οι κυβερνητικοί υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με περισσότερες ευθύνες στη δουλειά απ’ ότι οι υπόλοιποι πολίτες και η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την εργασιακή τους απόδοση.

Η αλήθεια είναι πως μπορεί να κρίνεται «απαραίτητη» η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ τις ώρες γραφείου, ωστόσο η επέκταση του μέτρου και για τις μη εργάσιμες ώρες είναι υπερβολική.

Διαβάστε επίσης:
H σαμπάνια των 36.000 δολαρίων με δώρο ένα γλυπτό

Διαμαρτυρία-installation με 240.000 καρότα πεταμένα στο δρόμο διχάζει τους Λονδρέζους

Κρεοπωλείo πουλά λουκάνικο τζιν τόνικ και λουκάνικο βιάγκρα