Θέλεις να διακοσμήσεις τα γλυκά και τα παγωτά σου με σοκολάτα, αλλά δεν καταφέρνεις να βγάλεις τα όμορφα σχέδια που πετυχαίνουν οι επαγγελματίες; Μη σκας, πάρε μολύβι και ξύστρα.

Δε θα χρειαστεί να σημειώσεις το μυστικό για όμορφα τρίμματα σοκολάτας. Θα τα φτιάξεις χρησιμοποιώντας απλά 1 ξύστρα και 1 μολύβι, όχι όποιο κι όποιο μολύβι, όμως, αλλά ένα σοκολατένιο μολύβι.

chocolate-pencils02

Τα λαχταριστά μολύβια από σοκολάτα αποτελούν δημιουργία της ιαπωνικής εταιρείας σχεδίασης Nendo, που ειδικεύεται σε ξεχωριστά concepts, σε συνεργασία με τον βραβευμένο Ιάπωνα pastry chef Hironobu Tsujiguchi.

Πρόκειται για 100% σοκολατένια μολύβια, τα οποία μάλιστα φτιάχνονται από διάφορα χαρμάνια κακάο και ποικίλουν σε ένταση, ώστε κάθε πραγματικός λάτρης της σοκολάτας να βρίσκει τη γεύση που του αρέσει, ενώ χρησιμοποιώντας την ειδική ξύστρα να “ζωγραφίζει” στο γλυκό του.

chocolate-pencils06

Όσο για την έμπνευση πίσω από αυτά τα σοκολατένια μολύβια; Δεν είναι άλλη από τα κανονικά μολύβια. Ο Hironobu Tsujiguchi πήρε αυτά που κανονικά αποτελούν ανεπιθύμητα υπολείμματα του ξυσίματος ενός μολυβιού και τα έκανε απολύτως επιθυμητά!

Όπως επισημαίνει η εταιρεία Nendo, στόχος τους είναι να αναδεικνύεται η ομορφιά κάθε πιάτου, σαν ζωγραφιά σε καμβά. Υπάρχει άλλωστε, καλύτερος τρόπος από 1 μολύβι για να “γράψεις” γλυκιά ιστορία στο χώρο της διακόσμησης των γλυκών;

info
www.nendo.jp/en