Μια εμπειρία ζωής προσφέρεται σε εννέα τολμηρούς «κυνηγούς γευστικών εμπειριών» με ένα δείπνο 10 πιάτων, που θα αναπαριστά αυτό που σερβιρίστηκε στους επιβαίνοντες της πρώτης θέσης του θρυλικού «Τιτανικού», το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε επανδρωμένο υποβρύχιο.

Πρόκειται για μέρος ενός ομολογουμένως ασυνήθιστου ταξιδιωτικού πακέτου που οργανώνεται από την εταιρεία πολυτελών ταξιδιωτικών περιηγήσεων «Cookson Adventures» σε συνεργασία με την «Oceangrate», που ειδικεύεται σε υποθαλάσσιες έρευνες.

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί σε πλήρως επανδρωμένο υποβρύχιο και θα συνοδεύεται από αληθινή περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Ατλαντικό, στην περιοχή που βρίσκεται νότια της Νέας Γης (νησί του Καναδά). Το εγχείρημα πραγματοποιείται με τη συνεργασία μιας επιστημονικής και ερευνητικής ομάδας που θα βοηθήσουν στην καθοδήγηση του υποβρύχιου προς το ναυάγιο το οποίο βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο των 3.000 μέτρων και οι επιβαίνοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το κατάστρωμα, τη γέφυρα, το θάλαμο επικοινωνίας και το διάσημο κλιμακοστάσιο της πρώτης θέσης.


Η αίθουσα όπου δειπνούσαν οι επιβάτες της πρώτης θέσης του Τιτανικού. Φωτογραφίες: Wikimedia Commons

Οι σεφ θα επιμεληθούν ένα δείπνο 10 πιάτων το οποίο θα αναπαριστά αυτό που σερβιρίστηκε στους επιβαίνοντες της πρώτης θέσης του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου στις 14 Απριλίου 1912, τη νύχτα πριν τη σύγκρουσή του με παγόβουνο που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1500 ανθρώπους. Ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του δείπνου δεν έχουν ανακοινωθεί ωστόσο αναμένεται να περιέχει πολυτελή εδέσματα όπως στρείδια, Consommé Olga και κρέμα από κριθάρι ή σολομό με σάλτσα mousseline και αγγούρι, κυρίως πιάτα όπως φιλέ μινιόν, ψητή πάπια γλασαρισμένη με μπράντι Calvados και σάλτσα μήλου, ροδάκινα σε ζελέ σαρτρέζ, εκλέρ με σοκολάτα και κρέμα βανίλιας, πουτίγκα Waldorf κ.ά. Λογικά, το δείπνο θα συνοδεύεται από vintage οινικές επιλογές.
Όσο για το πόσο θα κοστίζει μια τέτοια εμπειρία και πότε θα υλοποιηθεί, το κόστος υπολογίζεται στα 100.000 δολάρια και η διεξαγωγή του δείπνου θα πραγματοποιηθεί κοντά στον Ιούλιο φέτος.