Μια πρωτότυπη σειρά εικαστικών έργων, που αναπαριστά μερικούς από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής με νεκρή φύση, παρουσίασε η ισπανική ομάδα αρχιτεκτόνων Quatre Caps, με τρόπο να αφυπνίσει το κοινό με τον τεράστιο όγκο πλαστικού που παράγεται κάθε χρόνο.

Η ομάδα Quatre Caps λοιπόν, χρησιμοποίησε ως βάση της γνωστούς πίνακες ζωγραφικής που με νεκρή φύση, που απεικονίζουν συνθέσεις τροφίμων και τους αναδημιούργησε βάζοντας τα τρόφιμα σε πλαστικές συσκευασίες. Για παράδειγμα, η ελαιογραφία του Καραβάτζιο «Καλάθι με φρούτα» επανερμηνεύθηκε με τα φρούτα να «μπαίνουν» σε ξεχωριστή συσκευασία το καθένα, ενώ στη «Νεκρή φύση με ψωμί, σύκα και βιβλίο» του Λούις Μελέντεθ τα σύκα μπήκαν σε πλαστικό κουτί, το ψωμί σε σακουλίτσα και κομμένο σε φέτες και το κρασί σε πλαστικό μπουκάλι.

Η σειρά έργων ονομάζεται «Όχι πλέον ζωή» και αποτελεί την αντίδραση της ομάδας Quatre Caps στον εντυπωσιακό όγκο πλαστικού που παράγεται κάθε χρόνο και το συγκλονιστικά μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη βιοδιάσπαση αυτών των υλικών. Οι εικόνες υπογραμμίζουν πόσο έντονη είναι η χρήση του πλαστικού στην καθημερινότητα μας και πόσο ασυνείδητη είναι η στάση μας απέναντι στους φυσικούς πόρους, καθώς αναζητάμε τη μέγιστη άνεση.

Δείτε επίσης
Αυτές οι τάρτες είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει τελευταία