Ο σεφ Ντέιβιντ Τσανγκ, δημιουργός του Momofuku Group στην Αμερική, είναι γνωστός για την τάση του να πειραματίζεται και να ρισκάρει σε ό,τι αφορά τον τρόπο προετοιμασίας και ψησίματος φαγητού. Ένα κέικ – τούρτα ψημένο σε φούρνο μικροκυμάτων είναι από τα πλέον χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτών των πειραμάτων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dave Chang (@davidchang)

Για τον εορτασμό των 21 μηνών του γιου του, ο διάσημος σεφ- και πρόσφατα νικητής του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», Ντέιβιντ Τσανγκ, έφτιαξε ένα μεγάλο κέικ που έμοιαζε να έχει κονφετί όχι σε κλασικό φούρνο αλλά φούρνο μικροκυμάτων. Ακούγεται απίστευτο, όμως το κατάφερε. «Καθόλου άσχημο» λέει ο σεφ καθώς έδειχνε στους ακόλουθούς του στο Instagram το αποτέλεσμα.
Παρόλο που σίγουρα είναι ασυνήθιστο να φτιάχνεις ένα ολόκληρο κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων, εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι λίγοι αυτοί που φτιάχνουν τα mug cakes με αυτόν τον τρόπο. Ο Τσανγκ δεν διευκρίνισε το μέγεθος του σκεύους που χρησιμοποίησε για την τούρτα όμως στο video φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλο. Ο σεφ εξήγησε ότι έφτιαξε το κέικ με μίγμα που αγόρασε από μαγαζί και το αποτέλεσμα ήταν ανέλπιστα νόστιμο. «Μπορεί να βγήκε τελικά καλό αλλά την επόμενη φορά θα παραγγείλω μια τούρτα από το Milk Bar», έγραψε. Σημειώνεται ότι το milk Bar είναι brand του ίδιου και της Κριστίνα Τόσι, μέρος του οποίου ανήκει στον όμιλο Momofuku, του Τσανγκ.

Δείτε επίσης

Το κόλπο του David Chang για τηγανητό αβγό στα μικροκύματα

Breakfast, Lunch and Dinner: Νέα ταξιδιωτική εκπομπή από τον David Chang

Ugly Delicious: Με αυτή την εκπομπή μαγειρικής θα κολλήσεις άσχημα