Δύο μαθητές λυκείου από το Ντένβερ έχουν δημιουργήσει την πιο έξυπνη, γευστική και παράλληλα οικολογική λύση, που μπορεί να μας γλιτώσει από τους λεκέδες από λιωμένο παγωτό στα ρούχα.

Στο παγωτό χωνάκι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Το κακό όμως είναι ότι και σχεδόν κανείς δεν προλαβαίνει να το απολαύσει πριν αρχίσει να λιώνει, λερώνοντας χέρια ή και ρούχα. Και γι αυτό, ο Sam και ο Oliver, δύο δραστήριοι μαθητές στις ΗΠΑ -και κατά πάσα πιθανότητα φανατικοί γλυκατζήδες-, έφτιαξαν τη δική τους πατέντα, που μας σώζει από το λιωμένο παγωτό και παράλληλα, δεν αφήνει ούτε σταγόνα να πάει χαμένη.


O Sam και ο Oliver όταν έλαβαν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το Drip Drop

Τι έκαναν; Έφτιαξαν το Drip Drop, ένα βρώσιμο «δαχτυλίδι», σαν cookie με τρύπα στη μέσα, που τοποθετείται στο χωνάκι και δεν αφήνει ούτε σταγόνα από το λιωμένο παγωτό να πέσει στα χέρια. Μάλιστα, ξεκίνησαν να ασχολούνται με αυτό από τότε που πήγαιναν δημοτικό και, φυσικά, σαν παιδιά και αυτοί λάτρευαν το παγωτό χωνάκι. Όταν λοιπόν οργανώθηκε ένας διαγωνισμός εφευρέσεων στο σχολείο τους αποφάσισαν να φτιάξουν την περίεργη αυτή πατέντα, που μπορεί να μην τους έδωσε το πρώτο βραβείο (για την ακρίβεια κέρδισαν το δεύτερο), οι δάσκαλοι τους όμως είχαν ενθουσιαστεί τόσο με αυτό ώστε προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την αίτηση τους για κατοχύρωση της πατέντας.

Προσέλαβαν, λοιπόν, έναν δικηγόρο που ασχολείται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας και 3 χρόνια μετά, το 2015, κατάφεραν να λάβουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εξασφαλίζει το προϊόν τους. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, έγιναν δεκτοί και εμφανίστηκαν στη δημοφιλή εκπομπή του ABC «Shark Tank» (που φιλοξενεί παρουσιάσεις επίδοξων επιχειρηματιών σε μια ομάδα πέντε επενδυτών, οι οποίοι στη συνέχεια επιλέγουν να επενδύσουν ως εταίροι) και ήταν μάλιστα, τα μικρότερα παιδιά που εμφανίστηκαν ποτέ στην εκπομπή χωρίς συνοδεία ενήλικα.

Από τότε, έχουν προσπαθήσει να πουλήσουν την πατέντα τους σε εταιρείες που κατασκευάζουν χωνάκια παγωτού, αλλά δυστυχώς σε όσους απευθύνθηκαν το θεωρούν περιττό κόστος. Καθόλου θα πούμε εμείς ως καταναλωτές και λάτρεις του παγωτού!

Σε κάθε περίπτωση, ο Sam και ο Oliver φαίνεται ότι δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να φτιάχνουν Drip Drops σκέτα ή διακοσμημένα με σοκολάτα και τρούφα, που πωλούν σε τοπικά παγωτατζίδικα. Οι ίδιοι δε δηλώνουν ότι εκτός από νόστιμα είναι και οικολογικά, αφού χρησιμοποιώντας Drip Drop δεν χρειάζεται κάποιος χαρτοπετσέτα στο χωνάκι του για να σκουπίζεται. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι για κάθε χωνάκι παγωτό χρησιμοποιούνται και τουλάχιστον 3 χαρτοπετσέτες, άρα με το Drip Drop και σώζεις το περιβάλλον και δεν αφήνεις τίποτα από το παγωτό σου να πάει χαμένο, μιας και το τραγανό αυτό δαχτυλίδι είναι απολύτως βρώσιμο.