Οι κολοκύθες μας αρέσουν πολύ και δεν χορταίνουμε να φτιάχνουμε μαζί τους νόστιμες συνταγές κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Αυτή η κολοκύθα που καλλιεργήθηκε στη Βρετανία όμως, είναι αλήθεια ότι κάπως μας τρομάζει!

Και πώς θα γινόταν διαφορετικά, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο λαχανικό, βάρους 700 κιλών! Σωστά διαβάσατε, στη Βρετανία και συγκεκριμένα στην πόλη Watlington, ένας 52χρονος πατέρας με τον 13χρονο γιο του έχουν ως χόμπι την καλλιέργεια μεγάλων λαχανικών, με τελευταία τους επιτυχία την συγκεκριμένη κολοκύθα.

Όπως διαβάζουμε στον Independent (www.independent.co.uk) o Gerald Short με τον γιο του Oliver, ξεκίνησαν αυτό το ιδιαίτερα χόμπι πριν 5 χρόνια και μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι πριν φυτέψει τις πρώτες του κολοκύθες είχε παρακολουθήσει σε ένα σόου καλλιεργητές τεράστιων λαχανικών και το είχε βρει τρελό. Ωστόσο, μόλις φύτεψε τους πρώτους του σπόρους αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα τους, φτάνοντας τις κολοκύθες του στα άκρα!

Η κολοκύθα των 700 κιλών που έβγαλαν φέτος από το χωράφι τους, κέρδισε το δεύτερο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό, καθώς αυτή που κέρδισε το πρώτο ήταν κατά 9 κιλά πιο βαριά, ενώ πλέον εκτίθεται έξω από ένα τοπικό κατάστημα για να τη βλέπει ο κόσμος.

Για την ιστορία πάντως, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, τα πρωτεία για την πιο βαριά κολοκύθα κρατάει ο Mathias Willemijns από το Βέλγιο, με μία κολοκύθα βάρους 1190 κιλών.

Δείτε επίσης

Τα μυστικά για τέλεια ψητή κολοκύθα

Είναι το έλαιο κολοκύθας το νέο λάδι καρύδας;

Πώς να αξιοποιήσεις τους σπόρους κολοκύθας