Τη δική του, ιδιαίτερη πρόταση στην προσπάθεια διατήρησης αποστάσεων μεταξύ των πελατών, δίνει εστιατόριο στην Ολλανδία, που έστησε γυάλινα «κλουβιά» με τραπέζια για δύο, που θυμίζουν αρκετά και θερμοκήπια.

Τη στιγμή που τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο αναζητούν βιώσιμους τρόπους ώστε και ανοιχτά να παραμένουν και να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των πελατών, υπό το φόβο του κορωνοϊού, το εστιατόριο ETEN, στο κέντρο τεχνών Mediamatic στο Άμστερνταμ έχει την πιο πρωτότυπη λύση που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα, έστησαν γυάλινες καμπίνες στον εξωτερικό χώρο, δίπλα στο κανάλι, τοποθετώντας μέσα τραπέζια και καρέκλες για δύο άτομα.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είναι μια ιδιαίτερα ρομαντική εμπειρία, αφού το δείπνο σερβίρεται υπό το φως των κεριών και με θέα τη θάλασσα.

Όσο για το σερβίρισμα, οι σερβιτόροι που τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, με μάσκες και γάντια, φέρνουν το φαγητό στα τραπέζια με μεγάλες σανίδες και όχι με δίσκους. Έτσι, δεν χρειάζεται καν να εισέλθουν στο χώρο που βρίσκεται το τραπέζι και να έρθουν σε άμεση επαφή με τους πελάτες.

Το ιδιότυπο αυτό εστιατόριο με τα τα γυάλινα θερμοκήπια, λειτουργεί προς το παρόν πειραματικά, μέχρι να δουν πότε και με ποιον τρόπο θα ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων στην Ολλανδία.

Δείτε επίσης:
Ουρές για αγορά αλκοόλ μετά την άρση της καραντίνας στην Ινδία

Κορωνοϊος – Κίνα: Η πόλη Χαρμπίν κλείνει τα εστιατόρια

Κορωνοϊός – Σουηδία: Έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια εξαιτίας συνωστισμού