Εκεί που νομίζαμε ότι δεν μπορούσαμε να ζηλέψουμε κάτι παραπάνω από τους ψύκτες ανθρακικού νερού της Γαλλίας, μάθαμε για τους “ψύκτες” δωρεάν κρασιού της Ιταλίας και σκάσαμε από το κακό μας.

landscape-1510160655-wine-fountain

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της γειτονικής χώρας θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν δωρεάν κόκκινο κρασί 24 ώρες το 24ωρο από τον ειδικό βαρελο-ψύκτη που μπορείς να δεις στην παραπάνω φωτογραφία. Το εξαίσιο αυτό δώρο προς τον Ιταλικό λαό είναι προσφορά του αμπελώνα Dora Sarchese και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, The Way of St. Thomas. Ο “ψύκτης” βρίσκεται στην Ορτόνα της Ιταλίας, στο τέλος μιας διαδρομής προσκυνήματος που ονομάζεται “Cammino di San Tommaso”. Ιδιαίτερα θρήσκοι Καθολικοί περπατούν ένα μονοπάτι μήκους 194 μιλίων για να τιμήσουν τον Απόστολο Θωμά, έναν από τους μαθητές του Ιησού, των οποίων τα λείψανα παραμένουν στην Ορτόνα. Ως ανταμοιβή για την ολοκλήρωση του προσκυνήματος, η μη κερδοσκοπική οργάνωση έχτισε την βρύση αυτή για να γιορτάσουν το κατόρθωμά τους με τον τρόπο που ο Ιησούς θα ήθελε – μετατρέποντας το νερό σε κρασί.

psykths2

Η βρύση βρίσκεται μέσα σε ένα γιγάντιο “βαρέλι κρασιού” στον αμπελώνα, η είσοδος στον οποίο επιτρέπεται στον καθένα και είναι δωρεάν. Ο αμπελώνας ωστόσο ξεκαθαρίζει στη σελίδα του στο Facebook ότι “ο ψύκτης” αυτός δεν είναι για μεθυσμένους ή αγροίκους, προκειμένου να αποφευχθούν οι…παρεξηγήσεις και οι διαπληκτισμοί.