Ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα της εποχής μας είναι η σπατάλη τροφίμων. Γενικά, πλέον, ακόμη και τα μικρότερα απορρίμματα τροφών μας κάνει να σκεφτόμαστε, που θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε!

Η κατάσταση αυτή ενέπνευσε τη συν ιδρύτρια της Allégorie, Heather Jiang να αναζητήσει πιο δημιουργικές λύσεις, προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα των τροφών. Έτσι, κατέληξε στη δημιουργία αξεσουάρ υψηλής ποιότητας και αντοχής, όπως σακίδια πλάτης και τσάντες crossbody με βασικό υλικό κάποια φρούτα που καταλήγουν στα σκουπίδια.

«Είναι ένα σχετικά νέο εγχείρημα να ενσωματώνουμε φρούτα και φυτικές ίνες σε τσάντες», λέει η Jiang. «Περάσαμε δύο χρόνια ερευνώντας ανά την υφήλιο, προσπαθώντας να βρούμε το καλύτερο δυνατό υλικό. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε ανανά, μανιτάρια, μπανάνα και κάναμε πολλές δοκιμές μέχρι να αναπτύξουμε τη δική μας φόρμουλα».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allégorie (@allegoriedesignusa)

Στο μεταξύ, η ίδια και η συνέταιρός της, Jen, συχνά συνεργάζονται με μικρότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις για να προμηθεύονται τα φρούτα και να παράγουν το εν λόγω προϊόν. Ένα ακόμη εμπόδιο που αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν μαζί είναι η εποχικότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν.

«Οι προμηθευτές μας συγκεντρώνουν τα μήλα που περισσεύουν από τις καλλιέργειες μήλων ή τα μάνγκο που δεν πωλούνται στο σούπερ μάρκετ και τα μετατρέπουν σε «φυτικό δέρμα» στις εγκαταστάσεις τους», λέει η Jiang. «Η βαφή που χρησιμοποιείται στα αξεσουάρ είναι φυτική ή φιλική προς το περιβάλλον. Στη συνέχεια, μόλις πάρουμε το “δέρμα”, η κανονική κατασκευή των τσαντών γίνεται εδώ, στην καρδιά της Νέας Υόρκης».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allégorie (@allegoriedesignusa)

Σύμφωνα με τα λόγια της Jiang, έχουν λάβει απίθανα σχόλια από φίλους και συγγενείς που αναφέρουν ότι η τσάντα τους μυρίζει σαν μάνγκο.

Παρόλα αυτά, η ίδια αναγνωρίζει ότι η Allégorie δεν είναι ακόμη 100% βιώσιμη και εργάζεται σκληρά για να το καταφέρει στο προσεχές μέλλον, ενόσω προσπαθεί να βρει περισσότερα φρούτα / λαχανικά για να προσθέσει στις πρώτες ύλες τους. «Μπορούμε με συλλογική προσπάθεια να ωθήσουμε τη βιομηχανία της μόδας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Δείτε επίσης:
Διάσημοι με λαχταριστές εμφανίσεις, ντυμένοι με ρούχα από τρόφιμα

Ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλεις τους λεκέδες λαδιού από τα ρούχα

Κουκούτσια αβοκάντο μετατρέπονται σε βαφή για ρούχα