Έχουμε ακούσει πολλά για την εντομοφαγία, ακόμα και για διάσημους, όπως η Αντζελίνα Τζολί, που το ριξαν σε αυτή κατά διαστήματα! Ωστόσο, το να τρώει κανείς ερπετά αποτελεί ένα ακόμα ανατριχιαστικό θέμα γαστρονομικής συζήτησης. Ή όχι;

Υπάρχει, λοιπόν, ένα εστιατόριο στην επαρχία Le Mat, στο Ανόι του Βιετνάμ, που το όνομά του σημαίνει το «χωριό των φιδιών». Το «The Hung Snake Restaurant» σερβίρει φίδια και μάλιστα τα πιο δημοφιλή στο είδος τους. Έτσι, οι πιο «δυνατοί» μπορούν να παραγγείλουν για γεύμα μια κόμπρα, ενώ οι πιο μετριοπαθείς μπορούν να επιλέξουν ένα μικρότερο φίδι. Ο διευθυντής του εστιατορίου, Nguyen Hoang Long ανέφερε, πως το συγκεκριμένο χωριό εκτρέφει φίδια εδώ και 200 χρόνια.

«Στην αρχαιότητα, οι χωρικοί χρησιμοποιούσαν το αίμα του φιδιού προκειμένου να θεραπεύσουν τους πονοκεφάλους», επισημαίνει ο Long. Για τους ντόπιους μάλιστα τα φίδια αποτελούσαν συνηθισμένο κομμάτι της καθημερινής διατροφής τους! Σύμφωνα με τον Long, η διαδικασία μαγειρέματος του φιδιού είναι η εξής: Αμέσως μετά τον θάνατό του, το φίδι τεμαχίζεται στην κουζίνα, τα οστά του πολτοποιούνται, ενώ το δέρμα και το κρέας του κόβεται σε λωρίδες για πιο γρήγορο τηγάνισμα. Τέλος, όσοι είναι γνώστες των γεύσεων αυτών, συνιστούν να δοκιμάσει κανείς την καρδιά του ερπετού. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς ανακατευτήκαμε κάπως… Ποιος ξέρει; Ίσως τελικά να είναι όλα θέμα μυαλού και γαστρονομικής κουλτούρας…