Ξέρουμε πια πως η μαγειρική συχνά συναντά την τέχνη. Οι σεφ σε όλο τον κόσμο πλέον προσφέρουν πέρα από νόστιμες γευστικές εμπειρίες και όμορφα θεάματα. Όπως για παράδειγμα, ο Ιάπωνας σεφ Takehiro Kishimoto, ο οποίος με έδρα το Κόμπε στην Ιαπωνία ασκεί εδώ και καιρό τη mukimono – την πρακτική που αφορά το σκάλισμα τροφών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gaku carving (@gakugakugakugakugaku1) on

«Δημιουργώ όμορφα λαχανικά κάτι που το σπούδασα στην Ταϊλάνδη», λέει ο Takehiro στο CNN Travel. «Είμαι εθισμένος στα όμορφα χρώματα της φύσης» και συνεχίζει λέγοντας: «H mukimono γίνεται με μαχαίρι κουζίνας, ενώ το ταϊλανδέζικο σκάλισμα δημιουργείται με ένα κοφτερό λεπτό μαχαίρι». Όπως λέει ο σεφ χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να καταλάβει ότι αυτό είναι τέχνη. Σημειώνεται, ακόμη, πως ο Takehiro ίδρυσε το λογαριασμό του Instagram Gaku Carvingi το 2016 και πλέον μετρά πάνω από 280.000 followers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gaku carving (@gakugakugakugakugaku1) on


Φυσικά είναι δύσκολο να εφαρμόσεις τη mukimono στα δικά σου λαχανικά. Εξάλλου θέλει ιδιαίτερες γνώσεις καθώς και ειδικό εξοπλισμό. Tα πιάτα mukimono συνήθως σερβίρονται ως γαρνιτούρα για να αυξήσουν τη γοητεία της εμφάνισης ενός πιάτου και πλέον η τεχνική εφαρμόζεται και σε φρούτα με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να πούμε πως τρώγονται κανονικά και μάλιστα γίνονται ανάρπαστα!

Διαβάστε περισσότερα:
15 λογαριασμοί στο Instagram που αποδεικνύουν ότι η διακόσμηση μπισκότων είναι τέχνη

Απίστευτες «κεντητές» τούρτες αληθινά έργα τέχνης

Έργα τέχνης πάνω σε ένα μπισκοτάκι Oreo