Ο Paul Stenson, ιδιοκτήτης του δημοφιλούς cafe «White Moose Café» και του ξενοδοχείου «Charleville Lodge Hotel» στο Δουβλίνο, απέρριψε δημοσίως το αίτημα επιδραστικής μπλόγκερ που ζητούσε δωρεάν διαμονή με ανταπόδοση την προβολή των επιχειρήσεών του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Stensοn προκαλεί με δημόσιες δηλώσεις του αφού στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα social media βάζοντας στο στόχαστρο όσους αναζητούν πιάτα χωρίς γλουτένη και λέγοντας ότι όσοι αναζητούν πιάτα χωρίς γλουτένη θα πρέπει να παρουσιάζουν και σχετικό χαρτί γιατρού. Βέβαια, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πελατών σε χώρους εστίασης που αναζητούν πιάτα ειδικής διατροφής χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και χωρίς να έχουν προειδοποιήσει κατά την κράτηση για τις ειδικές διατροφικές τους προτιμήσεις. Τέτοια-και παρόμοια- περιστατικά, συχνά προκαλούν στο προσωπικό των εστιατορίων αμηχανία. Υποθέτουμε λοιπόν ότι αυτές οι περιπτώσεις πλήθυναν στο «White Moose Café» και ο ιδιοκτήτης πέρασε στην αντεπίθεση.

26814499_2051083185172287_5788761564329508681_n
«Στάχτες από vegans, δάκρυα από bloggers». Πικρόχολο χιούμορ και προϊόν marketing ή απλά στάση ζωής; 

Αυτή τη φορά όμως ο Stenson, σε σχετική δημοσίευση στα social media του «White Moose Café», έκανε αναφορά σε ένα ακόμα περιστατικό που αφορούσε μία You Tube vlogger που του έστειλε mail ζητώντας δωρεάν διαμονή για την ίδια και τον σύντροφό της με ανταποδοτική προβολή του ξενοδοχείου του στα social media. Σημειώνουμε ότι η vlogger έχει 95.000 ακόλουθους στο You Tube και 87.000 ακόλουθους στο Instagram. «Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να σάς συμπεριλάβω στα video που ανεβάζω στο κανάλι μου, καθώς και σε δημοσιεύσεις και “stories” που ανεβάζω στο instagram για να ενισχύσω την κίνηση του ξενοδοχείου σας συστήνοντας και σε άλλους να κάνουν κράτηση, με αντάλλαγμα τη δωρεάν διαμονή μου» έγραφε η vlogger στο mail. O Stenson όμως, φαίνεται ότι για τους δικούς του λόγους απάντησε αρνητικά δημοσίως εκθέτοντας την ίδια χωρίς περιστροφές με αποτέλεσμα αυτό να φανεί και να ξεκινήσει ένα τεράστιο θέμα που οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν ποικιλοτρόπως χρησιμοποιώντας μάλιστα και σχετικό hashtag (#bloggergate).


Το video που ανέβασε η blogger στο You Tube ως απάντηση στην έκταση που έλαβε το θέμα

Εν συνεχεία της συγκεκριμένης δημοσίευσης, ο Stenson, συμπληρωματικά, ανακοίνωσε ότι «απαγορεύει» από όλους τους bloggers να προσέρχονται στις επιχειρήσεις του. Το συγκεκριμένο θέμα όπως ήταν αναμενόμενο, ξεπέρασε τα ιρλανδικά σύνορα και ο Stenson κάνει συχνά διάφορες δηλώσεις στα social media με πικρόχολο χιούμορ δίνοντας την εντύπωση ότι μάλλον αυτή την προβολή επιδίωκε από την αρχή αφού μεταξύ άλλων κάνει λόγο και για «τζάμπα διαφήμιση»…

Τα videos πάντως που ανά διαστήματα ανεβάζει και η «τακτική» που επανειλημμένα ακολουθεί κάνοντας προκλητικές δημοσιεύσεις στα social media είναι ενδεικτικά μιας τακτικής «διαφήμισης» (περισσότερο δυσφήμισης εμείς θα συμπληρώσουμε) των επιχειρήσεών του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι -όπως ο ίδιος ο Stenson αναφέρει στα social media- ότι αυτοί που διαμαρτύρονται δημοσίως και με σχετικά mails είναι πάρα πολλοί και η αναφορές στο «White Moose Café» ανά τον κόσμο χωρίς να έχει ξοδέψει λίρα είναι αναρίθμητες. Τύπωσε μάλιστα και μπλουζάκια που «σατιρίζουν» το γεγονός…

Το παρακάτω video είναι χαρακτηριστικό:

Δείτε επίσης
Roz Purcell: Η Ιρλανδή food blogger – top model!