Ένα τεράστιο λεμόνι δυόμισι κιλών καλλιεργήθηκε σε αυλή σπιτιού στην Αυστραλία. Η σεφ Melissa Palinkas ενθουσιασμένη από το τεράστιο λεμόνι δημοσίευσε φωτογραφία στο Ιnstagram της, κόβοντας και βάζοντας το λεμόνι-γίγαντα δίπλα σε ένα λεμόνι κανονικού μεγέθους. Nα σημειώσουμε, πως το συγκεκριμένο λεμόνι ανήκει στην οικογένεια των ponderosa.

Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι ένα υβρίδιο μεταξύ λεμονιού και κίτρου. Επίσης, η καλλιέργεια του γίνεται κυρίως από λάτρεις της κηπουρικής, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο σε συνταγές.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melissa Palinkas100 (@melisspalinkas)

Όσον αφορά τώρα για το πώς βρέθηκε το λεμόνι στα χέρια της σεφ, η οποία ζει στη Δυτική Αυστραλία έχει πει σχετικά ότι το ασυνήθιστο λεμόνι καλλιεργήθηκε από ένα ζευγάρι ντόπιων στο East Fremantle τον Ιούνιο.

Ενθουσιασμένη η Melissa Palinkas είπε ότι χρησιμοποίησε το λεμόνι σε σαλάτα, αφού το βρήκε ακατάλληλο για χυμό. «Είναι γλυκό, έτσι χρησιμοποίησα το ξύσμα του και έφτιαξα μια σαλάτα λεμονιού με κολοκυθάκια, πράσινες ελιές με ένα ντρέσινγκ λεμονιού». Το μεσαίο μέρος του λεμονιού μοιάζει πολύ με λάιμ Αυστραλίας, είναι σαν έχει μικρές «πέρλες» μέσα στο λεμόνι, τα γνωστά finger lime. Τέλος, η σάρκα του λεμονιού είναι γλυκιά χωρίς πικρίλα.

Δείτε επίσης:
Λεμονάδα σαν Pina Colada; H συνταγή για τo viral καλοκαιρινό ρόφημα με λεμόνι

Γιατί πρέπει να βάζουμε λεμόνι στα scrambled eggs;

Τα γλυκά που αγαπούν την κρέμα λεμονιού (lemon curd)