Είχατε σκεφτεί ποτέ πως αυτός o εμβληματικός πίνακας θα μπορούσε να φτιαχτεί από σοκολάτα;

Για την ιστορία, να θυμίσουμε πως η «Γκερνίκα» ή «Γκουέρνικα», όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε είναι ένας από τους διασημότερους πίνακες του κόσμου, φτιαγμένος από τον Πάμπλο Πικάσο το 1937. Το έργο αυτό αποτελεί μία απάντηση του ζωγράφου στον βομβαρδισμό της πόλης Γκέρνικα, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 1937.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viva El Cacao (@vivaelcacao)

Η σοκολατένια Γκέρνικα
Με αφορμή την 85η επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης Γκερνίκα, μια ομάδα από ζαχαροπλάστες και σοκολατοποιούς της τοπικής ένωσης Euskal Gozogileak υλοποίησε αυτή τη σοκολατένια εκδοχή του διάσημου πίνακα. Συγκεκριμένα, η ομάδα απαρτίζοταν από 40 ζαχαροπλάστες, που χρησιμοποίησαν περίπου 1.100 κιλά κακάο για να φτιάξουν τη σοκολάτα.

Η ομάδα ήθελε να δημιουργήσει ένα αντίγραφο πραγματικού μεγέθους, το οποίο να έχει ύψος σχεδόν 3,5 μέτρα και πλάτος περίπου 8 μέτρα. Έτσι, οι ζαχαροπλάστες χώρισαν το έργο σε 14 μέρη, δημιουργώντας 14 ξεχωριστές πλάκες σοκολάτας.

Μάλιστα  οι σεφ χρησιμοποίησαν διαφορετικούς τύπους σοκολάτας- γάλακτος, λευκή και μαύρη. Μετά την ολοκλήρωσή τους, τα επιμέρους κομμάτια μεταφέρθηκαν στην αίθουσα της έκθεσης μέσα σε ειδικά κουτιά. Εκεί, η ομάδα έστησε τα πάνελ προσεκτικά για να παράγει ένα πιστό αντίγραφο του έργου του Πικάσο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γαστρονομίας των Βάσκων, Λορενα Γκόμεζ, το σοκολατένιο αντίγραφο εκτίθεται σε αίθουσα ελεγχόμενης θερμοκρασίας στη Γκερνίκα και θα ταξιδέψει σε εκθεσιακά κέντρα σε όλη την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Δείτε επίσης:
Βρέθηκε πασχαλινό σοκολατένιο αυγό του 1924

Βρέθηκε σοκολάτα -δώρο της βασίλισσας Βικτώριας- μετά από 121 χρόνια!

Το… μάλλινο ψωμί και πώς μπορείτε να το φτιάξετε και εσείς στο σπίτι