Μια εταιρεία που εξειδικεύεται στη διοργάνωση περιπετειωδών ταξιδιών, ετοιμάζει μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του κρασιού, της σαμπάνιας και του κονιάκ.

Η Cookson Adventures είναι από τις αγαπημένες των αμετανόητων «κυνηγών» εμπειριών και πώς να μην είναι άλλωστε δεδομένου ότι διοργανώνει -με το αζημίωτο φυσικά- μερικές από τις πιο ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες; Στις προσεχείς λοιπόν εξορμήσεις που θα πραγματοποιηθούν έχει συμπεριλάβει και κατάδυση σε ναυάγιο στην ακτή Cornwall από το οποίο θα περισυλλέξουν μπουκάλια με κρασί, σαμπάνια και κονιάκ που χρονολογούνται περίπου στο 1918, δηλαδή έναν και πλέον αιώνα. Η διοργάνωση πραγματοποιείται φυσικά σε συνεργασία με επιστήμονες, αρχαιολόγους και οινολόγους οι οποίοι θα βοηθήσουν για να έρθουν στην επιφάνεια τα μπουκάλια και φυσικά στη γευστική δοκιμή τους.

Η ακτή Cornwall 

Το καράβι, εν ονόματι Mercury, λέγεται ότι απέπλευσε από το Bordeaux το 1918 φορτωμένο με εκλεκτά κρασιά με προορισμό την Αγγλία και βυθίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο. Τα μπουκάλια παρέμειναν στο βυθό της θάλασσας για 100 χρόνια και αρκετοί ειδικοί θεωρούν ότι αυτή η παραμονή στο θαλάσσιο περιβάλλον ίσως να τα διατήρησε αλλά και να τα βελτίωσε.

Η εμπειρία των συμμετεχόντων περιλαμβάνει διαμονή για μία εβδομάδα στη έπαυλη Cornish στην ακτή Falmouth στη νότια Αγγλία, καθημερινή μεταφορά με ελικόπτερο στο σημείο του ναυαγίου, χαρτογράφηση του ναυαγίου όπως επίσης σχεδιασμό και εκτέλεση της διαδικασίας περισυλλογής των μπουκαλιών. Ειδικοί στο κρασί με ειδικό εξοπλισμό που δεν καταστρέφει το φελλό, θα πραγματοποιούν δοκιμές ενώ τα κρασιά θα συνοδεύονται από ειδικά γεύματα που θα ετοιμάσει private chef.

Δείτε επίσης
Δείπνο στο ναυάγιο του Τιτανικού

info
cooksonadventures.com