Με μια πρώτη ματιά, αυτό το πραγματικό έργο τέχνης μοιάζει με πιθανό έκθεμα που θα συναντούσες σε κάποιο ατελιέ ή έκθεση μοντέρνας τέχνης. Όπως όμως θα έχεις διαπιστώσει σε αρκετές περιπτώσεις, καμιά φορά τα φαινόμενα απατούν…

Για να σου λύσουμε και την απορία, αυτό που βλέπεις δεν είναι κάποια μαρμάρινη κατασκευή αλλά πολλαπλά επίπεδα αφράτου κέικ επικαλυμμένου με μαρτζιπάν τόσο άρτια δουλεμένου ώστε να μοιάζει με καλογυαλισμένο μάρμαρο ενώ η χρυσή επικάλυψη στην παραπάνω φωτογραφία είναι εδώδιμος χρυσός 24 καρατίων.

original_Bespoke-Cakes-ClerkenwellLDN

Ο ιθύνων νους πίσω από τα καλοδουλεμένα αυτά κέικ που ούτε φαντάζεσαι ότι τρώγονται -και προφανώς όταν το μάθεις λυπάσαι να τα δοκιμάσεις- είναι η σχεδιάστρια κοσμημάτων, γλύπτρια και επιχειρηματίας που επενδύει σε νεοφυείς ιδέες, Kia Utzon-Frank. Τα κέικ σχεδιάζονται κατόπιν ειδικής παραγγελίας και παρουσιάζονται σε μεγάλες επίσημες εκδηλώσεις ενώ είναι διαθέσιμα σε μια ευρεία γκάμα σχημάτων και μεγεθών.

original_Bespoke-Cakes-Clerkenwell

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια θα παρουσιάσει τις φετινές της δημιουργίες στις 24-26 Μαΐου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Clerkenwell Design Week» που διοργανώνεται στο Λονδίνο. Για να πάρετε και μία ιδέα, τα κέικ «εκθέματα» θα έχουν τη μορφή κώνου που η Utzon-Frank θα ραντίσει με λεμόνι ενώ εσωτερικά θα αποτελούνται από μους βανίλιας και επίπεδα από κέικ βανίλιας, μους εσπρέσο και διάφορες γεύσεις γκανάζ σοκολάτας. Φυσικά οι επισκέπτες δεν θα τα δουν μόνο αλλά θα έχουν την ευκαιρία και να τα δοκιμάσουν αφού θα είναι διαθέσιμα στο «155 Bar and Kitchen».