Διανύουμε μία από τις δυσκολέτερες εποχές για τον πλανήτη μας. Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι σε ένα κρίσιμο σημείο και όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή και να συμμορφωθούμε με τη νέα τάξη πραγμάτων. Ωστόσο, ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας και να προσπαθούμε να κάνουμε τις ημέρες μας λιγο πιο όμορφες. Αυτό έκανε και ένας Γάλλος pastry chef, εμπνεύστηκε από τον ιό και δημιούργησε πασχαλινά σοκολατένια αβγά…τύπου κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος pastry chefJean-François Pré έφτιαξε τα πασχαλινά αβγά που έχουν το σχήμα του κορωνοϊού, προκειμένου να ξορκίσει τον φόβο για αυτό τον ιό. «Είμαι λίγο κουρασμένος να ακούω συνέχεια για αυτό», είπε ο Pré στη γαλλική «Le Telegramme». «Προσπάθησα να το πάρω κάπως πιο χαλαρά για αυτό και έφτιαξα αυτά τα αβγά». Να σημειώσουμε, εδώ πως τα αβγά είναι από σοκολάτα γάλακτος και εξωτερικά στολισμένα από κομμάτια κόκκινου αμυγδάλου που μοιάζουν με τις προεξοχές, που έχει ο ιός, όπως φαίνεται από το μικροσκόπιο. Επίσης, ο pastry chef σχολίασε πως οι πωλήσεις των αβγών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές και πιστεύει ότι θα βοηθήσουν στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε είδηση σχετικά με το ότι ο κορωνοϊός έγινε έμπνευση για κάποιου είδους τροφή, καθώς είχαμε γράψει και για την Gelateria Infinito, στα περίχωρα της Κρεμόνα στην Ιταλία (μία από τις περιοχές που υποφέρει περισσότερο από την εξάπλωση του ιού), που έφτιαξε τούρτα παγωτό με το όνομα «Corona Cake».

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός: Οι περιορισμοί και οι νέες αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σουπερμάρκετ

Κορωνοϊός: Φτιάξτε μόνοι σας αντισηπτικό σε 3 λεπτά

Κορωνοϊός: Γιατί τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D θεωρούνται ασπίδα κατά του φονικού ιού;