Η αξιοποίηση προϊόντων με τη μέθοδο της αναβαθμιστικής ανακύκλωσης (upcycling) είναι από τις πρωτοβουλίες που παγκοσμίως αρχίζουν να υιοθετούνται με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Μια αλυσίδα μεξικάνικων ψητοπωλείων στην Αμερική, που όπως είναι αναμενόμενο έχει μεγάλη κατανάλωση αβοκάντο, δημιούργησε σειρά ρούχων στην παραγωγή των οποίων χρησιμοποιεί τα κουκούτσια του δημοφιλέστατου φρούτου.

Η αλυσίδα Chipotle, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος που περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα του πλανήτη, αξιοποιεί πλέον τους περίπου 300 εκατομ. πυρήνες από αβοκάντο που πετάγονταν αφού έφτιαχναν τις γουακαμόλε τους. Οι πυρήνες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φυτικής βαφής για σειρά από ρούχα, όπως μπλουζάκια και υφασμάτινες τσάντες, ζακέτες τζιν από οργανικό βαμβάκι, κουβερτούλες για μωρά, κάλτσες κ.ά. Οι τιμές των προϊόντων της κολεξιόν της αλυσίδας εστιατορίων, τα οποία διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας τους και τιτλοφορούνται «Avocado Goods» (τα καλούδια από αβοκάντο) κυμαίνονται από 20-45 δολάρια.

Δείτε επίσης

Φτιάχνουμε μάσκες μαλλιών με βάση το αβοκάντο

Πώς μπορείς να συντηρήσεις το αβοκάντο για μήνες

4 τρόποι να αξιοποιήσεις τα πολύ ώριμα αβοκάντο