Γενικά για την βότκα έχουμε ακούσει διάφορα, ως προς την παρασκευή της. Για παράδειγμα, ότι υπάρχει ένα είδος της, που φτιάχνεται από γάλα. Να που τώρα βρήκαμε βρήκαμε και ένα άλλο, που φτιάχνεται από τουλίπες.

O λόγος για την ολλανδική Tulip Vodka, που είναι δημιούργημα του 34χρονου Joris Putman, ενός σκηνοθέτη που έγινε επιχειρηματίας.

Όπως είναι γνωστό, οι τουλίπες είναι κάτι σαν εθνικό σύμβολο της Ολλανδίας και αυτό μάλλον ήταν, που ώθησε και τον Joris Putman να δοκιμάσει την παρασκευή αυτής της βότκας. Η παρασκευή της βότκας από τουλίπες και νερό φαίνεται μάλιστα, πως είναι μία δύσκολη διαδικασία. Ο Joris ισχυρίζεται ότι πέρασε δύο χρόνια τελειοποιώντας τη διαδικασία, κρατώντας τα πάντα μυστικά από τους φίλους και την οικογένειά του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dutch Tulip Vodka (@clusiustulipvodka) on

«Η τουλίπα είναι ένα ιδιαίτερο φυτό που κάνει τη διαδικασία αποστάξεως δύσκολη» έχει δηλώσει ο επιχειρηματίας. «Αρχικά η γεύση της ήταν περίεργη αλλά με τις δοκιμές μακροχρόνιας απόσταξης ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα». Όπως γράφει στο site της Tulip Vodka στο συγκεκριμένο αποστακτήριο δημιουργούνται δύο διαφορετικές βότκες: η «Pure», που φτιάχνεται από 350 τουλίπες και νερό και κοστίζει 295€ και η «Premium», που παρασκευάζεται από 40 τουλίπες, νερό και αλκοόλη αποσταγμένη από σιτηρά και πωλείται στα 48€ (τη λες πιο οικονομική).

Διαβάστε ακόμη:
Ήξερες ότι υπάρχει βότκα φτιαγμένη 100% από γάλα αγελάδος;

Καινοτομία: Βότκα που παράγεται με CO2

Atomik, η βότκα που ήρθε από το Τσερνόμπιλ