Το χάμπουργκερ είναι από τα πιο δημοφιλή γεύματα. Κάποιοι το προτιμούν απλό, με λίγο κέτσαπ ή μουστάρδα, κάποιοι προσθέτουν τυρί και μπέικον, άλλοι δημιουργούν ατομικές παραλλαγές. Φαίνεται όμως ότι στη μακρινή Ιαπωνία κάποιοι έδωσαν στην κλασική του εκδοχή «μαύρο δαγκωτό»…

Τελευταία έχουμε δει να συμβαίνουν στο χώρο του φαγητού τόσα παράδοξα, πολλά από τα οποία εξελίσσονται σε ιαπωνικό έδαφος. Εντοπίσαμε λοιπόν ένα ακόμα τέτοιο εγχείρημα που αφορά το δημοφιλέστατο χάμπουργκερ.

kuro1

Η γνωστή αλυσίδα fast food «Burger King» στην Ιαπωνία, λόγω μεγάλου ανταγωνισμού, αποφάσισε να τα… βάψει μαύρα. Αναφερόμαστε στα burger που προσφέρει στα οποία, προκειμένου να κάνει τη διαφορά, έδωσε σκούρα διάσταση. Χρησιμοποιώντας μελάνι σουπιάς και ξυλάνθρακα μπαμπού άλλαξε ριζικά την παραδοσιακή εικόνα του μπέργκερ. Το ψωμάκι, το τυρί και η σάλτσα που περιέχουν είναι κατάμαυρα ενώ το μπιφτέκι περιέχει μαύρο πιπέρι. Το μαύρο μαργαριτάρι (kuro pearl) και το μαύρο διαμάντι (kuro diamond) είναι οι δύο εκδοχές που προσφέρεται η νέα «ανακάλυψη» της αλυσίδας. Το πρώτο είναι κλασικό, με σάλτσα και τυρί- κατάμαυρα και τα δυο- και το δεύτερο, επίσης κατάμαυρο, «χρωματίζεται» ελαφρά με μαρούλι και ντομάτα. Η Burger King στην Ιαπωνία πάντως δεν θα τα… βάφει μαύρα για πολύ καιρό ακόμα μιας και αυτή η εκδοχή των burger θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα λεγόμενα. Ίσως, μέχρι μια νέα «ανακάλυψη» να έρθει στο προσκήνιο.
kuro2