Τα αμερικανικά εστιατόρια Arby’s απαντούν στη διεθνή τάση των vegan αλλαντικών, που είναι φτιαγμένα από φυτικά υλικά, με ένα ανατρεπτικό καρότο από κρέας!

Σωστά διαβάσατε, έφτιαξαν ένα καρότο από κρέας, το οποίο ονόμασαν Marrot (από το meat -κρέας- και carrot -καρότο-) και όπως δήλωσε στο Insider o brand executive chef των εστιατορίων Neville Craw, θα μπορούσαν να το λανσάρουν στα εστιατόρια της αλυσίδας.

Για να καταλάβετε το σκεπτικό τους, αποφάσισαν ότι αφού οι vegans φτιάχνουν «κρέας», «αλλαντικά» και «τυριά» από λαχανικά, ξηρούς καρπούς και άλλα φυτικά υλικά, εκείνοι αποφάσισαν να επαναστατήσουν, φτιάχνοντας το πρώτο «λαχανικό» από κρέας. Το Marrot αποτελείται για την ακρίβεια από στήθος γαλοπούλας το οποίο έχει μαγειρευτεί αρχικά με την τεχνική sous vide και στη συνέχεια, το καλύπτουν με σκόνη καρότου και το ψήνουν στο φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι μία πιστή αναπαράσταση ενός πορτοκαλί καρότου!

Μάλιστα, για να πιστοποιηθεί ότι όντως το έχουν φτιάξει, έχουν γυρίσει και σχετικό βίντεο. Όποιος θέλει να αντιγράψει το Marrot και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορεί να απλά να ακολουθήσει βήμα-βήμα τις οδηγίες του βίντεο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο οι vegans όσο και οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των ζώων, όπως η PETA, αντιδρούν στη δημιουργία του Marrot καθώς θεωρούν ότι χλευάζει όσους δεν τρώνε κρέας. Μάλιστα, η αντιπρόεδρος της PETA Tracy Reiman, δήλωσε ότι το νέο πιάτο των Arby’s χλευάζει όσους επιλέγουν να ακολουθούν μία σύγχρονη διατροφή και όχι μία που θυμίζει τη Λίθινη Εποχή.