Μία νέα εφαρμογή έκανε την εμφάνισή της στην αγορά με σκοπό να προτρέψει τις επιχειρήσεις να αξιοποιούν το πλεόνασμα φαγητού αντί να το πετούν.

Η εφαρμογή εν ονόματι Spoiler Alert είναι απλή και λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που αναδιανέμουν τροφές καθώς και οργανισμούς με φιλανθρωπική δράση. Σε περίπτωση που οι τροφές έχουν περάσει το επιτρεπόμενο χρονικό περιθώριο για να καταναλωθούν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να έρθουν σε επαφή οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις με εταιρίες που παράγουν ζωοτροφές ή λιπάσματα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επί της ουσίας αποσκοπεί στην αλλαγή του τρόπου σκέψης επιχειρηματιών και καταναλωτών προτρέποντάς τους να εντάξουν τέτοιες πρακτικές στην καθημερινότητά τους. Αφορμή για την ιδέα του Spoiler Alert στάθηκε το γεγονός ότι πρόσφατα στη Γαλλία τέθηκαν σε εφαρμογή νόμοι που απαγορεύουν στα supermarkets την απόρριψη τροφίμων προτρέποντας την αξιοποίησή τους με εναλλακτικούς τρόπους, ενώ αναμένεται άμεσα να εφαρμοστούν παρόμοιοι νόμοι και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή μόνο στην περιοχή της Νέας Αγγλίας στην Αμερική, όμως, το μελλοντικό πλάνο της εταιρίας περιλαμβάνει επέκτασή της σε Αγγλία και πιθανότατα και Ευρώπη.

info
http://foodspoileralert.com/