Δύο επιχειρηματίες που ασχολούνται με το κρασί ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν μια θαυματουργή συσκευή που έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει το νερό σε κρασί μέσα σε τρεις μόλις μέρες.

Η ιδέα πυροδοτήθηκε από μια απλή συζήτηση μεταξύ των Philip James και Kevin Boyer με θέμα το γνωστό θαύμα που καταγράφεται σε θρησκευτικά βιβλία στο οποίο αναφέρεται η μετατροπή του νερού σε κρασί. Στη συνέχεια, οι δύο επιχειρηματίες άρχισαν να ερευνούν διεξοδικά τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σε ένα τέτοιου τύπου εγχείρημα.

Το Miracle Machine, η μηχανή θαύμα όπως ονόμασαν το αποτέλεσμα της καινοτόμου ιδέας τους, ουσιαστικά είναι μια συσκευή που πραγματοποιεί ένα είδος γρήγορης οινοποιητικής διαδικασίας και στην οποία προσθέτουν νερό, ένα μίγμα αποτελούμενο κυρίως από συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιών και ζυμομύκητες. Το εσωτερικό της είναι φυσικά λίγο πιο πολύπλοκο και αποτελείται από ειδικά διαμορφωμένες αντλίες, αισθητήρες και θερμοστάτες που λειτουργούν συλλογικά προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ζύμωσης και παραγωγής κρασιού. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των επίπεδων σακχάρων του κρασιού ενώ είναι εξοπλισμένη και με μηχανισμό που αντλεί το φιλτραρισμένο αέρα για να μαλακώσουν οι τανίνες του. Υπάρχει επίσης και ένα εξάρτημα, ο λεγόμενος υπερηχητικός μετατροπέας που επιταχύνει τη διαδικασία εξέλιξης της γεύσης του κρασιού.

Οι εμπνευστές του θαυματουργού αυτού μηχανήματος υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα είναι σαφώς πιο οικονομικό και ότι ένα μπουκάλι με αυτού του τύπου κρασί κοστίζει μόλις 2 δολάρια και άνετα συγκρίνεται με το αντίστοιχο που πωλείται στα καταστήματα στη δεκαπλάσια τιμή.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η εκστρατεία προώθησης της «θαυματουργής μηχανής» στην πλατφόρμα kickstarter προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για να βγει το προϊόν στην αγορά. Οι γεύσεις κρασιού που έχουν μέχρι στιγμής «κατασκευαστεί» συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων Cabernet Sauvignon, Chardonnay και Pinot Noir.

Η ρήση που λέει “ρίξε λίγο νερό στο κρασί σου” αποκτά νέο νόημα μετά από αυτό…

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο: