Στο Ντουμπάι υπάρχει μια καφετέρια που λειτουργεί αποκλειστικά με ρομπότ. Η καφετέρια ονομάζεται RoboCafe και κανένας άνθρωπος δεν παρεμβαίνει στην παρασκευή και στο σερβίρισμα του καφέ στο εν λόγω μαγαζί.

Συγκεκριμένα, από την παρασκευή του καφέ μέχρι και το σέρβις όλα γίνονται αποκλειστικά από ρομπότ. Το συγκεκριμένο μαγαζί μετατρέπεται σταδιακά σε ένα από τα must see μέρη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όχι μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για όσους θέλουν να πάνε για ένα καφέ ή ένα σνακ χωρίς να ανησυχούν για τον κορωνοϊό.

Η διαδικασία έχει, ως εξής: Η παραγγελία γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από οθόνες αφής, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανέβασε το Ruptly. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται μπροστά από τις καρέκλες των θαμώνων υπάρχει αντισηπτικό, καθώς και σακουλάκια με ζάχαρη και άλλες πρόσθετες διατροφικές επιλογές για όσους επιθυμούν να τροποποιήσουν τις αναλογίες στο ρόφημά τους ή στο φαγητό τους.

Οι λειτουργίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2020 με την αποκλειστική χρήση ρομπότ που φτάνει μέσω συγκεκριμένων διαδρομών μπροστά στον πελάτη. Τον ρόλο του σερβιτόρου αναλαμβάνει ένα  μηχάνημα τύπου ρομπότ. Σημειώνουμε τέλος πως η καφετέρια βρίσκεται στην τοποθεσία Dubai Festival City Mall.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:
Καθηγητής έφτιαξε φαγητά βασισμένα σε συνταγές 4.000 ετών!

Ήξερες ότι στην Ισλανδία ψήνουν το ψωμί θαμμένο στο έδαφος;

Σας έλειψε το φαγητό των αεροπλάνων; Αεροπορική εταιρεία άνοιξε εστιατόριο!