Όταν η σχολική ξύστρα μπαίνει στην κουζίνα και τα μολύβια εγκαταλείπουν τον γραφίτη και “παντρεύονται” την παρμεζάνα, το αποτέλεσμα είναι απλά γευστικότατο.

Δεν υπάρχει πιο ιδανικό τελείωμα για μια σαλάτα με ρόκα και ένα πιάτο με ριζότο ή ζυμαρικά από τα flakes παρμεζάνας, που αναδεικνύουν τόσο τη γεύση του πιάτου, όσο και την εικόνα του. Για να τα δημιουργήσεις χρειάζεσαι είτε το ειδικό εργαλείο για flakes παρμεζάνας ή έστω ένα μαχαίρι του σεφ για να ξύσεις την επιφάνεια του τυριού. Εκτός βέβαια εάν έχεις ξύστρα και μολύβια… παρμεζάνας.

Deli_Garage_Käsestifte_1edited

Ο λόγος για τα «Käse-Stifte» του γερμανικού delicatessen The Deli Garage -που είναι διάσημο για τις πρωτότυπες συσκευασίες των προϊόντων του- και δεν είναι άλλο από στικ παρμεζάνας σε σχήμα μολυβιών. Τα μολύβια παρμεζάνας συνοδεύονται και από ειδική ξύστρα για να στολίζεις το φαγητό σου με ξύσματα παρμεζάνας εύκολα και γρήγορα, αφού δημιουργείς τα flakes κατά τον ίδιο τρόπο που ξύνεις τα μολύβια σου. Κυκλοφορούν μάλιστα σε 3 γεύσεις: τσίλι, πέστο και τρούφα για να διαλέξεις τι ταιριάζει καλύτερα στο πιάτο σου.

moluvia parmezanasedited

Ένα τόσο χρηστικό προϊόν χρειάζεται μια εξίσου χρηστική συσκευασία, γι αυτό το κουτί των «Käse-Stifte» έχει σχεδιασμένο στο πίσω μέρος του ένα χάρακα που σου δίνει χρήσιμα tips, όπως πόσο “μολύβι” χρειάζεσαι ανά συνταγή αλλά και πόσες θερμίδες προσδίδουν στο πιάτο σου τα ξύσματα.

info
the-deli-garage.de