Το δημοφιλές ιταλικό ψωμί γνωρίζει νέες δόξες εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, αφού η καραντίνα οδήγησε πολλούς στο ζύμωμα. Μάλιστα, για να περνάει πιο ευχάριστα ο χρόνος, κάποιοι αποφάσισαν να γίνουν και πολύ δημιουργικοί, στολίζοντας το ψωμί τους.

Ο λόγος για τις «ανθισμένες» φοκάτσιες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα social media τον τελευταίο καιρό, εντυπωσιάζοντας με τα περίτεχνα σχέδια τους. Θα τις βρείτε ακολουθώντας τα hashtags #focacciagarden ή #focacciaart και δεν είναι τίποτα άλλο από το κλασικό ιταλικό ψωμί, με τη διαφορά ότι στην επιφάνεια του πολλοί κάνουν σχέδια λουλουδιών χρησιμοποιώντας λαχανικά και μυρωδικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eileen Gill (@theeileengill) στις

Κρεμμύδια ξερά ή φρέσκα, πιπεριές, ντοματίνια, καρότα, μανιτάρια, παντζάρια και μαϊντανός είναι μερικά μόνο από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτούν τα λουλούδια πάνω σε μία φοκάτσια και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Healthicle | Wellness Tips (@healthicle) στις

Μάλιστα, δεν είναι δύσκολο να τις φτιάξετε και εσείς στο σπίτι, αφού το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας, στο πώς θέλετε να διακοσμήσετε το ψωμί και στη συνέχεια, να κόψετε τα λαχανικά σε ανάλογα σχήματα και να τα τοποθετήσετε πάνω στο ψωμί, πριν το ψήσετε. Όσο για τη ζύμη της φοκάτσια, σας έχουμε την τέλεια συνταγή ΕΔΩ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη sassy sherwin🍜 (@sassy__foodie) στις

Δείτε επίσης:
Dalgona, o φραπέ γίνεται trend στη Νότια Κορέα

Αυτός ο ιαπωνικός κήπος είναι απολύτως βρώσιμος!

Κυκλοφορεί βότκα φτιαγμένη από τουλίπα και νερό