Με τη σκέψη ότι το φαγητό είναι σήμα κατατεθέν κάθε χώρας, η δημιουργική ομάδα μιας διαφημιστικής εταιρείας στην Αυστραλία υλοποίησε μια πρωτότυπη ιδέα…

france-flag-made-from-food-600x450
Η σημαία της Γαλλίας αποτελούμενη από μπρι, μπλε τυρί και σταφύλια!

Είναι γεγονός ότι το φαγητό εμπνέει και ανά τον κόσμο διοργανώνονται φεστιβάλ και projects που εστιάζουν σε αυτό. Σε μία διοργάνωση λοιπόν παγκοσμίου βεληνεκούς, στο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σίδνεϊ, τα «δαιμόνια» του marketing κατέληξαν σε μία ακόμη ευφάνταστη πρόταση για τον εορτασμό της κουζίνας του κόσμου που δεν ήταν άλλη από το να δημιουργήσουν σημαίες από διάφορες χώρες με χαρακτηριστικές πρώτες ύλες από την καθεμιά. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό!

brazil-flag-made-from-food-600x445Viva Brazil! Από φύλλα μπανάνας, lime, ανανά και πάσιον φρουτ!

Ενδεικτικά αναφέρουμε, μεταξύ των 17 σημαιών που απεικονίστηκαν, τη σημαία της Γαλλίας αποτελούμενη από μπρι, μπλε τυρί και σταφύλια, της Ελλάδας από ελιές Καλαμών και φέτα, της Ισπανίας από λουκάνικο τσορίθο και ρύζι για παέγια, της Ταϊλάνδης από μπλε καβούρι, ψιλοκομμένη καρύδα και σάλτσα από τσίλι, της Νότιας Κορέας από κιμπάπ και σάλτσα, της Βραζιλίας από φύλλα μπανάνας, lime, ανανά και πάσιον φρουτ, του Βιετνάμ από κούμαρα, ρανμπουτάν και καραμπόλα κ.ά.

thailand-flag-made-of-food-600x334
Η σημαία της Ταϊλάνδης από μπλε καβούρι, ψιλοκομμένη καρύδα και σάλτσα από τσίλι

Το ομολογουμένως πληθωρικό φεστιβάλ θεωρείται το μεγαλύτερο στο είδος του στην Αυστραλία και διήρκεσε έναν ολόκληρο μήνα, συγκεντρώνοντας περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

united-states-flag-made-from-food-600x340
Η αμερικανική σημαία είναι φτιαγμένη από τι άλλο, hot dogs!

vietnam-flag-made-from-food-600x448
Η σημαία του Βιετνάμ: κούμαρα, ρανμπουτάν και καραμπόλα…